Corry Brokken - Corry's Bed-Time Story (1958)

Label: Philips

1. Bed-time Story (3:18)
  2. In the Dim Dim Dawning (1:58)
  3. Black Is the Colour of My True Love's Hair (2:20)
  4. Let's Put Out the Light (2:20)
  5. Don't Smoke in Bed (2:40)
  6. When I Grow Too Old to Dream (2:34)
  7. Close Your Eyes (2:54)
  8. Go to Sleep, Go to Sleep, Go to Sleep (2:51)
Jaren geleden liep ik tegen deze 10 inch LP aan, nota bene bij de plaatselijke kringloop. Pas later ben ik er achter gekomen dat dit de allereerste langspeler van Corry Brokken is, en dat -ie nog behoorlijk zeldzaam is ook. Het maakt me alleen maar blijer met mijn kostbaar bezit. Het is een mooie verzameling Engelstalige songs, en dan in de interpretatie van Neerlands grootste zangeres ooit! Want dat is Corry Brokken toch echt wel voor mij. Ik heb gelukkig een flink aantal opnamen van haar en ze lijkt in geen enkel lied te verslappen. Zelfs haar comeback-album Nooit Gedacht uit 1996 is grote klasse. Mijn favoriete nummer van deze schijf is 'Black is the color of my true love's hair'. Corry zuiver als altijd, het orkest van Cleber ingetogen en mysterieus. Prachtig.

Even een update: Corry Brokken-fans die deze LP niet bezitten maar wel graag naar de tracks zouden willen luisteren, raad ik aan om de jongste verzamelaar te kopen: Corry Brokken, 75 grosse Erfolge. Op die driedubbelaar staan naast deze acht tracks nog veel pareltjes uit haar oeuvre. Net als Toen natuurlijk, maar ook mooie staaltjes van haar Duitstalige repertoire. Te vinden bij de online shop met het dikke blauwe mannetje....