Marillion - Happiness Is Cologne (2009)

Label: Racket

1. Dreamy Street (2:02)
  2. This Train Is My Life (5:02)
  3. Nothing Fills the Hole (3:21)
  4. Woke Up (4:25)
  5. The Other Half (4:52)
  6. Essence (6:23)
  7. Fantastic Place (7:01)
  8. The Man from the Planet Marzipan (8:54)
  9. Out of This World (7:37)
  10. Mad (5:10)
  11. The Great Escape (6:30)
  12. Afraid of Sunlight (7:33)
  13. Asylum Satelite #1 (9:23)
  14. The Invisible Man (13:27)
  15. Whatever Is Wrong with You (4:15)
  16. Neverland (10:15)
  17. Easter * (1:39)
  18. Three Minute Boy (7:39)
  19. Happiness Is the Road (11:48)
avatar van vigil
prachtige live plaat van de mannen! De nummers van Happiness komen stuk voor stuk live beter over dan vanaf de reguliere cd. Wat te denken van de werkelijk fantastische live versie van The Other Half, jemig wat goed!
p.s. Kingsnake goed bezig

Kingsnake
Vigil, zie je bericht nu pas
thanx!

Ik draai m nu ook en waan mezelf weer bij hun optreden, niet in Keulen maar in Heerhugowaard.
Wat een sound! Rothery is wellicht wel de laatste van oude lichting symfo-gitaristen die nog zoveel gevoel bij me kan losmaken.
Luister naar Neverland, en je snapt wat ik bedoel.

avatar van IntoMusic
Ik kom er via rippen van al mijn cd's achter dat de albums van Racket (zoals deze) technisch slecht op cd zijn gezet. Zelfs met de beste soft- en hardware krijg ik sommige tracks niet fatsoenlijk en zonder fouten op de harde schijf (zoals track 11).

Muziek is verder uitstekend, maar voor het geld dat je tegenwoordig uitgeeft voor een cd mag je op z'n minst verwachten dat het ook te rippen valt.

avatar van Clownvis
Zojuist aangeschaft via de website. Kan niet anders zeggen dat dit een top live album is die enorm goed is uitgevoerd. 5 sterren.

avatar van daniel1974nl
Mooi overzicht van de HITR Tour, waarbij een mooie doorsnede v/d setlist wordt gegeven. Op andere locaties werden sommige nummers weggelaten en bijvoorbeeld Thunderfly of Beautiful gespeeld, maar geeft over het algemeen een mooi overzicht.

18 nummers en iets over de 130 min. topvermaak. Ieder nummer is stuk voor stuk op een sterke wuijze uitgevoerd en overduidelijk dan ook was dit een concert ergens aan het einde van de Europese Tour. Daarnaast een sterke keuze uit nummers van Marillion's back catalogue. Het valt op dat de nummers die daarvoor zijn gekozen mooi passen bij het NW werk van HITR. De ontzettend mooie uitvoeringen van The Other Half, Out Of This World en Fantastic Place schieten er op dit moment bovenuit.

Absoluut aan te raden aan iedere Marillion liefhebber.

avatar van Scherprechter
Fijn live album, met goed geluid en goede weergave van de sfeer die avond.
De setlist is vrij uniek, want deze bestaat uit alleen nummers uit de periode 1994-2008 (Easter is alleen een fragment met piano en zang) en vooral veel nadruk op (toen) recent werk van Marbles en Happiness Is The Road.