Orianthi - Believe (2009)

Australiƫ
Label: Geffen

1. According to You (3:20)
  2. Suffocated (3:03)
  3. Bad News (3:10)
  4. Believe (3:40)
  5. Feels Like Home (4:16)
  6. Think Like a Man (3:36)
  7. What's It Gonna Be (2:49)
  8. Untogether (3:53)
  9. Drive Away (4:17)
  10. Highly Strung (4:08)

met Steve Vai

11. God Only Knows (3:55)
  12. Don't Tell Me That It's Over * (3:31)
  13. Find It * (4:06)
avatar van xangadix
Jammer, veel te braaf en Avrile Lavigne-achtig. Kan ze geen relatie met Zakk Wylde beginnen ofzo, dan zou haar gitaarspel wel tot z'n recht komen..!

avatar van Wyverex
Het nummer met Vai (Highly Strung) is veelbelovend, ik denk dat ik deze plaat nog wel eens zal binnenhalen! Wat een energiek nummer is dat!

avatar van master-rens
xangadix schreef:

Jammer dat Zakk al een vrouw heeft

avatar van ProgMetal
Weer eens opgezet en vergelijk met Avrile Lavigne als aangehaald loert idd om de hoek maar dan kun je alles en iedereen vergelijken.

Ze kan zeker gitaar spelen en laat dat horen.
According to You was de "hit" van deze schijf maar is in positieve zin uitwisselbaar voor de rest want nummers luisteren allemaal even prettig weg en zijn mij inziens allemaal Top 40 waardig.

Highly Strung met Steve Vai springt er echter wel ver bovenuit en is de reden van aankoop.
Courage is tekstueel goed maar hier mis ik het eigen geluid van Lacey Sturm.

Stem, gitaar, composities en teksten, alles klopt en ik denk dat je veilig kunt zeggen dat Orianthi een perfectionist is of in ieder geval de juiste mensen om haar heen. Echter daardoor wel "commercieel"-geluid en dan mis je de pit.

Ik heb trouwens Believe II met iets andere songs/verdeling :
1. "According to You"
2. "Shut Up and Kiss Me"
3. "Courage" (featuring Lacey of Flyleaf)
4. "Bad News"
5. "Feels Like Home"
6. "Think Like a Man"
7. "What's It Gonna Be"
8. "Missing You" (John Waite cover)
9. "Suffocated" (Sound the Alarm cover)
10. "Highly Strung" (featuring Steve Vai)
11. "Believe" (Niels Brinck cover)
12. "Addicted to Love"