Katy Perry - MTV Unplugged (2009)

Label: Capitol

1. I Kissed a Girl (4:12)
  2. Ur So Gay (4:25)
  3. Hackensack (3:03)
  4. Thinking of You (4:40)
  5. Lost (5:00)
  6. Waking Up in Vegas (3:32)
  7. Brick by Brick (4:39)
avatar van Fake_world
Zij unplugged?
ik hoorde ze laatst live en zo zuiver was het niet...

avatar van James Douglas
Brick by Brick? Iggy Pop cover?

So get off my dick..

t-h-y-$

avatar van catdog
Ik had hem vandaag opstaan in de winkel.. op zich vond ik het niet zo heel slecht, maar goed is anders natuurlijk.

avatar van Ducoz
Neeeee! Dat meen je niet, nu zijn de MTV Unplugged series ookal verknald! Kunnen ze voor dit soort platen niet gewoon, netals vanouds alternatieve of rock bands vragen!? Dit soort artiesten verdienen het gewoon niet

Dit soort albums verdienen eigenlijk geen eens een stem, maar ik zal hem in de loop der dagen wel eens luisteren, ik denk namelijk dat mijn zusje hem wel gaat kopen

avatar van Rhythm & Poetry
In 1992 was er al een Mariah Carey unplugged hoor.

avatar van Ducoz
Oh dan heb ik die gemist, maar goed...

Alicia Keys is tot daaraantoe, die heeft ook unplugged gedaan.
Er zijn natuurlijk veel meer unplugged sessies geweest, maar die zijn niet op CD uitgekomen

avatar van Rhythm & Poetry
Shakira en Ricky Martin ook overgeslagen? Ik heb er overigens nog geen probeerd, maar binnenkort ga ik die van Nirvana en Jay-Z beluisteren (met The Roots ).

avatar van Loveconfused
hier snap ik niks van? hoezo zeggen veel dat ze live slecht is. ik ben naar haar concert geweest in Amsterdam en ben totaal weggeblazen! ze heeft een ongelofelijk krachtige stem en ze is lekker gek. ze klinkt super live! dus ik zou zeggen, kom maar op katy perry unplugged!

avatar van Kill_illuminati
Katty Perry goes MTV unplugged. Ik ben benieuwd hoe zij er zich vanaf gaat brengen.

avatar van barrett
De show is msh wel tof om te bekijken maar live kan ze idd niet zingen... Met wat studiowerk blijft ze toch min of meer overeind, jammer als je zo je geld moet verdienen.

avatar van *San*
Katy is wat mij betreft een van de leukste en beste ontdekkingen van de laatste tijd!
Haar concert in amsterdam staat nog in mijn geheugen, en het was heel goed!

barrett schreef:

Live zingt ze niet eens zo slecht. Het is zeker beter dan het gemiddelde Madonna/ Britney niveau.

avatar van barrett
Maar daarmee geef je dus zelf toe dat ze vals zingt

avatar van catdog
Als jij het zegt.. zo vind ik het nog net niet.

avatar van FunkyMonk
Rhythm & Poetry schreef:
...maar binnenkort ga ik die van Nirvana en Jay-Z beluisteren (met The Roots ).

Vooral die eerste is erg goed.

avatar van Hendrix4live
Deze dame kan zeker wel zingen hoor. Ik weet niet wat jullie allemaal zeggen over haar stem maar volgens mij is er echt niks mis mee.

avatar van KittyBrainz
t-h-y-$ schreef:
live is zij nog slechter dan studio

Zij is toevallig wel één van de enige die ook echt live zingt, hé

avatar van Kill_illuminati
Rhythm & Poetry schreef:

En die van Kiss en Alice in Chains.
Dat zijn in mijn oren de vier beste Unplugged albums.

rick*
Wel leuk die frisse arrangements en ik vind "Hackensack" erg mooi als cover. Vind haar overigens af en toe wel in het straatje van Alanis zitten qua zangstijl, vooral bij Brick by Brick.

Leuk om eens op te zetten, maar superbijzonder is het niet.

Music & Me
t-h-y-$ schreef:
live is zij nog slechter dan studio

Op zich niet zo gek natuurlijk, in de studio kunnen ze nog van alles aan je stem veranderen.

avatar van Loveconfused
ik snap echt niet dat mensen zeggen dat ze niet goed zingt live? geloof me, ik ben naar het concert geweest in maart en haar stem was echt zo prachtig. iedereen ging uit zn dak dus helemaal niks op aan te merken, het is een geweldig goeie zangeres!

avatar van Paalhaas
Loveconfused schreef:

Inderdaad zeg, ik kijk net Thinking of you (veruit haar beste nummer) en dat gaf me gewoon kippenvel. Dat meiske kan echt prachtig zingen!

avatar van guitarwally
Mensen die zeggen dat ze vals zingt en geen Unplugged sessie verdient hebben dit album gewoonweg niet geluisterd. Bij haar studiowerk heb ik altijd een beetje bedenkingen bij gehad, maar hier bewijst ze dat ze toch een goede artiest is. Maar geloof mij niet, luister de versie van Ur So Gay en je snapt precies wat ik bedoel

Ze kan gewoon goed zingen punt.

avatar van E-Clect-Eddy
Katy Perry kan inderdaad wel zingen, zijn er beter zangeressen? Absoluut maar daar draait het bij Pop niet om. Daar gaat het om entertainment en herkenbaarheid (wat mij betreft). En als je haar alleen zou kennen van I Kissed a Girl en je zou een onbekend nummer van dit album horen dan denk ik dat je haar stem er wel in herkend. Ik in elk geval wel.

Ze heeft een wat 'scherpe / harde' licht nasale stem die wat koud overkomt in tegenstelling tot 'ronde' stemmen die warmer klinken. In de Dans Pop kan dat een voordeel zijn om dan boven de muzikale bombast uit te komen maar in een akoestische kan ze dat minder verstoppen. Maar het gaat haar goed af.

Dansbare Pop laat zich moeilijk vertalen naar akoestische versies vandaar dat ze hier meer met een Folk Rock attitude aangekleed zijn. Toch een soort van 'wall-of-sound' folky bombast om de energie van de originele wat tegemoet te komen.

Voor een meiske dat oorspronkelijk Contempory Christian Rock maakt klinkt haar stem meer als iets dat past bij Country als ik Hackensack hoor.

Er zijn veel betere MTV Unplugged EP's gemaakt, en ik ben niet echt een fan van Katy, mijn vriendin wel vandaar dat ik af en toe wat mee kreeg van haar eerste albums, die ik verder nauwelijks ken, noch de behoefte heb om te verkennen. Maar aangezien mijn vriendin hier wel naar toe wil gaan, wilde ik iets horen wat daar bij in de buurt komt. Ik zou zeggen dit klinkt niet veel beter of slechter dan Madonna's stem, die heeft echter vaak wel betere teksten (vroeger althans wel).

avatar van MIAB
Deze unplugged cd is fantastisch. Ik ben zeér verrassend over de muzikaliteit die ik van Katy hoor. Voor Ur So Gay is prachtig gebracht. 3,5*

1. I Kissed a Girl (4:12)  --- 3,5
2. Ur So Gay (4:25) --- 4,0