Colin Stetson - New History Warfare, Vol. 1 (2008)

Neoklassiek / Jazz
Label: Aagoo

1. And It Fought to Escape (8:19)
  2. Stand, Walk (1:29)
  3. Groundswell (1:38)
  4. Time Is Advancing with Fitful Irregularity (7:06)
  5. Drown the Rats and Giants (1:13)
  6. As a Bird Or Branch (4:13)
  7. OHP (0:37)
  8. Quincy Had a Glandular Problem (1:37)
  9. Nobu Take (4:52)
  10. Tiger Tiger Crane (3:13)
  11. Letter to HST (3:15)
  12. Our Heartbreak Perfect (11:02)
avatar van FlyLo
Heel andere insteek dan bij de opvolger. Nadruk ligt op pure jazz met zijn basssax. Geen (nauwelijks) electronic of samples. Bevalt me persoonlijk een stuk minder.

avatar van Mattson
Inderdaad minder dan zijn twee uitstekende opvolgers, maar zeker interessant om eens te beluisteren. Je voelt dat hij nog op zoek is; De techniek is reeds aanwezig, maar hij moet nog op zoek naar een geluid of een stijl voor zijn unieke geluid. Hij zoekt zijn houvast in dit album nog te veel in Jazz, maar dit juk zal hij van zich af gooien in zijn volgende platen.