Souls of Mischief - Montezuma's Revenge (2009)

Label: Hieroglyphics

7. You Got It (3:45)
  8. Hiero HQ (3:30)
  9. Poets Skit (0:25)
  10. Poets (3:46)
  11. Morgan Freeman (1:31)
  12. Fourmation (2:37)
  13. Dead Man Walking (2:55)
  14. For Real Y'all (2:59)
  15. Lickety Split (3:25)
  16. Home Game (4:33)
  17. Outro (2:11)
  18. La la La (2:56)
avatar van Chuck Taylor
Benieuwd.

Mb.
Ik ben ook benieuwd. Mooie hoes.

avatar van hank2
Tour Stories klinkt echt zeeer nice. Ben nu echt heel nieuwsgierig of ze dat niveau vast kunnen houden op het album.

avatar van nega
Weet iemand of Del hier mee rapt?

avatar van Rhythm & Poetry
Mijn mond valt momenteel meerdere keren open. Dat Souls of Mischief nog zo goed kon zijn had ik nooit verwacht, ik had er slechts van kunnen dromen. Nu ben ik pas halverwege (en hoewel Won! nog wat tegenviel) en tot nu toe vind ik dit een erg dope album. Brengt een heerlijk ouderwets gevoel naar boven, naast het fantastische (en dat is een understatement) Tour Stories ook het meesterlijke You Got It. Wow, wat een prachtige tracks zijn dat. Hopelijk blijft dit album zo goed, dan vormt het een serieuze bedreiging voor mijn top 10 van dit jaar.

Met veel Prince Paul achter de knoppen had ik sowieso beter moeten weten, een zeer sterke en bovendien constante producer. Grappig is wel dat de uitblinkende beats van Domino en A Plus zijn. Alhoewel Poets ook erg dope geproduceerd is en die beat is dan weer wel van Prince Paul. Maar goed, Prince Paul zorgt voor evenwicht - Won! laat ik even buiten beschouwing, misschien ga ik die nog wel waarderen - en daardoor kunnen nummers als Tour Storiet en You Got It uitblinken.

Het gehele album steekt sterk in elkaar, met eerder genoemde uitblinkers en voor de rest een constant hoog niveau aan ouderwetse hiphop en een daadwerkelijk leuke skit (Mr. Freeman) weet Montezuma's Revenge te verrassen. Als ik er over een x-aantal luisterbeurten nog zo over denk dan komt dit zonder enige twijfel in mijn top 10 van dit jaar te staan.

@ Nega: Del praat tijdens de in- en outro, maar rapt zelf niet. Een van de weinige dingen die ik jammer vind aan dit album.

Ben erg benieuwd....

Rene1979
Damn.... dit klinkt erg lekker...

We kunnen wel zeggen dat het venijn m in de staart zit qua hip hop albums dit jaar.

avatar van Shelter
tering na deze berichten ben ik suuuuper benieuwd...kan iemand wat meer input geven?
Staat er een nieuwe 93 till op...of wat?

Harco
Nee, bij lange na niet. Het is allemaal wel aardig, maar om nou te claimen dat dit geweldig is? Nee...

avatar van Rhythm & Poetry
Een nummer als '93 'Til Infinity is natuurlijk ook een klassieker, ik zou het sowieso niet snel met een andere track vergelijken.
Tour Stories is wel een erg sterk nummer, zelfs een van de beste singles uit 2009 ben ik van mening.

Souls of Mischief neemt je ook weer mee terug in de tijd, en dat doen ze goed. Back to the basics kan soms erg fijn zijn en het werkt op Montezuma's Revenge vind ik.

Rene1979
Hij is niet zo goed al 93 till infinity maar wel bijna. Ik denk op een 4 tot 4.5 uit te komen.

avatar van FlyLo
Al met al toch vrij teleurstellend na het geweldige Tour Stories.
Old school is allemaal goed en wel maar het mocht voor mij toch iets eigentijdser. De samples en de verwerking ervan (bv. op You Got It) vallen ook dik tegen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb er geen problemen mee als een act als dit terug in de tijd gaat, Souls of Mischief en old school is een combinatie die perfect past. Daarom hoeven ze van mij niet te vernieuwen, laat dat dan maar over aan de nieuwe mensen binnen de scene. Liever vertrouwde goede muziek, dan krampachtig proberen mee te doen met de trends.

avatar van Pooiertje
De beats zijn echt heerlijk, de mc's verrassend genoeg ook .
Vind deze eigenlijk beter dan '93 'Til Infinity.

Pooiertje schreef:
De beats zijn echt heerlijk, de mc's verrassend genoeg ook .
Vind deze eigenlijk beter dan '93 'Til Infinity.

Het is een heel goed album maar zeker niet beter dan 93 TI imo dan. 93 TI is een underground oldskool classic net als Lords Of The Underground waren dat mijn favo groepen toen.

avatar van Pooiertje
Ik vind de beats op '93 'Til Infinity soms een beetje kaal, hier zijn ze lekker melodieus enzo.

P-DawG
Klinkt op het eerste gehoor erg lekker !

Tour Stories

Rhythm & Poetry schreef:
Helemaal mee eens

Off topic bericht verwijderd.

Maxmus
Alleen Tour Stories is voor mij een topper op het album.
De rest is standaard en snel skipbaar of vergeetbaar.
Jammer want het album begon goed, maar daarna zakte het aardig af.

avatar van FunkyMonk
Ikdeel die mening met je.

avatar van MJ_DA_MAN
Leuke beats en teksten, maar voel de MC's niet en ook geen geheel.

avatar van Rhythm & Poetry
Geen geheel in de zin van dat de mc's elkaar niet goed aan kunnen vullen en rommelig overkomen? Of gewoon omdat jij het album van de hak op de tak vindt gaan?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee niet dat laatste, maar ik voel gewoon geen geheel, mede door de MC's. Om het zo te zeggen: niet alle puzzelstukjes vallen op hun plek.

P-DawG
Blijf dit dope vinden de 4* blijft staan avec force.

avatar van hiphopmaster
Ben ook niet echt overtuigd. Proper Aim en Tour Stories zijn wel gave nummers, maar de teleurstelling overheerst nog wel tot nu toe.

avatar van StrangeFruit.
Heb hem een tijdje geleden gekocht en hij viel me na de eerste keer luisteren redelijk tegen.. Toch blijven proberen en ik moet zeggen dat ik hem al wel iets meer begin te voelen.
Tour stories is indd een tof nummer, vind het alleen jammer dat in de laatste minuut van het nummer de woorden "tour stories, true stories" telkens worden herhaald. Is even leuk maar na 3 keer begint het toch lichtelijk te irriteren..

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Mb. schreef:
Ik ben ook benieuwd. Mooie hoes.

Inderdaad, hij doet me denken aan die van Buhloone Mindstate.

Zeer vermakelijk album dat bij tijd en wijle het niveau van '93 Til Infinity (het album, niet het nummer) evenaart. Sommige nummers (Poets bijvoorbeeld) weten me nog niet helemaal te overtuigen, maar dit wordt zeker een mooie voldoende.