Buffalo Tom - Smitten (1998)

Label: PolyGram

1. Rachael (3:01)
  2. Postcard (5:01)
  3. Knot in It (5:24)
  4. The Bible (4:32)
  5. Scottish Windows (4:06)
  6. White Paint Morning (3:16)
  7. Wiser (4:51)
  8. See to Me (3:45)
  9. Register Side (4:15)
  10. Do You In (4:45)
  11. Under Milkwood (3:50)
  12. Walking Wounded (3:50)
avatar van Tribal Gathering
Typisch Buffalo Tom album.

Alle ingredienten zijn weer aanwezig. Goede composities, de matige en toch plezierige stem van Bill Janovitz. Meestal is de productie de bepalende factor voor het verschil per album.

Mijn favoriete album van de band blijft echter Big Red Letter Day. De verzamelaar A-sides geeft een goed overzicht van de band ondanks dat een aantal van hun beste tracks mist (Frozen Lake, Under Milkwood, Would Not Be Denied)

avatar van rkdev
Ondergewaardeerde plaat van Buffalo Tom, met het schitterende Wiser.

avatar van rkdev
Ik zie nu in het CD boekje dat er een Carol van Dyk meezingt op "Under Milkwood". Is dat 'onze' Carol van Bettie Serveert ? Grappig dat wist ik dus niet.

Edit: ik zie dat Bettie Serveert bij de 'thank you's' staat, dus zal wel.

avatar van Madjack71
Een redelijk gevarieerd album met de voor hun zo kenmerkende gedragen ballads. Samen met de wat meer gruizige rock is dit Smitten een onderhoudend album.

avatar van the crook
rkdev schreef:
Ondergewaardeerde plaat van Buffalo Tom, met het schitterende Wiser.

Eens, maar vergeet ook het prachtige Scottish Windows niet, ook een juweeltje in het toch al niet misselijke oeuvre van Buffalo Tom.

avatar van EttaJamesBrown
Stiekem vind ik dit een van de leukste plaatjes van de boys uit Boston.

avatar van Sandokan-veld
'Wiser' hoort thuis in de playlist 'geniale liedjes uit eind jaren negentig die nu vergeten zijn omdat iedereen toen een beetje klaar was met post-grunge, waar iedereen wel gelijk in had, maar er zijn toch een paar liedjes die nodig herwaardering verdienen, en dit is daar één van.'