Red Jasper - Anagramary (1997)

Rock / Folk
Label: Cymbeline

1. Perfect Symmetry (5:59)
  2. Babylon Rising (6:18)
  3. In Her Eyes (6:20)
  4. In the Name of Empire (7:25)
  5. Flag (4:29)
  6. Island of the Mighty (6:14)
  7. People of the Hills (4:56)
  8. Through the Dawn (7:06)
  9. Waterfalls (Rhaeadreau) (6:57)
Ozric Spacefolk
Cymbeline is een voortzetting van SI Music. Maar ook dat mocht niet voortbestaan.

De dood van SI Music en Cymbeline trok veel bandjes met zich mee.
Dit is dan ook het laatste wat er van Red Jasper is vernomen.
Jammer, ik hield wel van de bonte mengeling van folk, keltische muziek, symfo en hardrock, die deze band bracht.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ozric Spacefolk schreef:
Dit is dan ook het laatste wat er van Red Jasper is vernomen.

Ze zijn inmiddels (alweer een tijdje) bezig met het opnemen van een nieuw album.

Ozric Spacefolk
Gaaf nieuws. Ik ben benieuwd.

avatar van Brunniepoo
Het weinig succesvolle laatste album van Red Jasper. Jammer, want kwalitatief is hier echt niet veel mis mee en doet het niet onder voor de voorgangers (ook geen verkoopkanonnen overigens).

Helaas had zanger Davey Dodds te weinig tijd tijdens het opnemen van dit album waardoor David Clifford op twee nummers (3 en 8 ) de vocalen doet. Clifford is niet echt een slechte zanger maar zijn stemgeluid is weinig karakteristiek, zeker in vergelijking met dat van Dodds. Het resulteert bijvoorbeeld in het nogal gezapige nummer In her eyes.

Op de nog te verschijnen reünieplaat The Great and Secret Show zal Clifford alle leads doen (Dodds doet niet mee) maar die is inmiddels ook vijftien jaar aan ervaring rijker (oa bij Clive Nolan's Caamora) dus hopelijk wordt het vocale resultaat wat beter dan op Anagramary.

Alle albums van Red Jasper zijn overigens recent heruitgegeven, al dan niet met bonusmateriaal. Bij dit album is dat overigens alleen een geüpdatete versie van Pull that thumb (off the top of your head), die niet veel toevoegt aan het origineel (dat als bonus bij Sting in the Tail is gevoegd).