Martigan - Ciel Ouvert (1996)

Duitsland
Label: Floh Dur

1. Ciel Ouvert (7:37)
  2. Travellers (7:31)
  3. The Trade (9:31)
  4. Roll the Globe (6:00)
  5. Parts (6:34)
  6. The Mask & the Raven (8:19)
  7. The Slowdown (2:08)
  8. When Two Years Collide (7:21)
  9. Ballrooms & Shades (6:49)
  10. The Final Curtain (3:30)
  11. Martigan's Roulette (2:36)
avatar van Svendra
Misschien is Ciel Ouvert te snel uitgebracht na de voorganger, want het materiaal is simpelweg niet goed genoeg. Ook zijn er te veel downtempo nummers naar mijn smaak, vanaf Parts wordt het nogal gezapig allemaal. Slecht is het nou óók weer niet en de band speelt behoorlijk strak: daarom 3*.

Het is maar goed dat ik Martigan niet in chronologische volgorde heb beluisterd. Dan was ik na dit album gestopt en had ik twee briljante albums mogelijk nooit gekend.

avatar van Brunniepoo
Voorganger? Dit is toch het debuut?

Niet meer verkrijgbaar jammer genoeg, had het graag in bezit gehad. Wat ik ervan ken (in de demo-versies van Stolzenbach) is overigens inderdaad (stukken) minder dan Man of the momet en Vision

avatar van Svendra
Ah, er staat 'Limited Demo' op de hoes van Stolzenbach, juist.

Brunniepoo schreef:
Wat ik ervan ken (in de demo-versies van Stolzenbach) is overigens inderdaad (stukken) minder dan Man of the Moment en Vision

Dit begrijp ik niet helemaal, want er staat maar één nummer van dit album op Stolzenbach.

avatar van Brunniepoo
Hmm, misschien moet ik eerst even daadwerkelijk vergelijken voor ik zoiets zeg.

Kennelijk zijn van die demo's twee nummers op het tweede en maar één op het eerste album terecht gekomen. Met de andere zes nummers is niets gedaan. Lijkt me terecht.

Maakt het alleen des te meer jammer dat dit album niet meer leverbaar is: er staat dus meer mij onbekend materiaal op dan ik tot nog toe dacht.