Efterklang & The Danish National Chamber Orchestra - Performing Parades (2009)

Denemarken
Electronic / Rock
Label: Leaf

1. Polygyne (7:28)
  2. Mirador (6:42)
  3. Him Poe Poe (2:35)
  4. Horseback Tenors (5:47)
  5. Mimeo (1:27)
  6. Frida Found a Friend (6:21)
  7. Maison de Réflexion (5:32)
  8. Blowing Lungs Like Bubble (3:05)
  9. Caravan (5:06)
  10. Illuminant (5:00)
  11. Cutting Ice to Snow (7:27)
khonnor
Mensenlief. Dit is zowaar nog mooier dan het origineel. Organischer, opzwepender, met een zekere oomph die het geheel wat warmte meegeeft, zonder te vervallen in nodeloze bombast die dergelijke projecten wel eens durft overrompelen of onderdompelen.

avatar van Chameleon Day
Een live uitvoering? Ben zeer benieuwd. De live uitvoering van 'The Seldom Seen Kid' van Elbow met de BBC orchestra was iig prachtig.

avatar van ChrisX
Chameleon Day schreef:

Dit is toch wel heel andere koek eigenlijk omdat de muziek van Efterklang op het album Parades al met zo'n uitzonderlijk grote bezetting is gespeeld. Het is alleen nu zo dat het accent wat meer op de reguliere orkestklank ligt.

avatar van T91
T91
Ben benieuwd. Zag ze een paar maanden geleden op Vlieland, was toen live zeer onder de indruk van de Denen.

avatar van Gerards Dream
Even het clipje toegevoegd bij de track Mirador. Leuk filmpje, maar veel belangrijker de muziek. Die klinkt erg belovend, iets om in de gaten te houden.

UnknownPleasure
Woensdag live in utrecht , ook met het hele orchestra?

avatar van xrockerx
dat ding is toch nog helemaal niet gelekt?

damn show op Dour was super!

khonnor
is zelfs al te koop op www.theleaflabel.com
en ja, hij is wel gelekt

avatar van xrockerx
waar dan....dan koop ik erna het vinyl wel weer

zoek en gij zult vinden

album kan je hier:
Efterklang, The Danish National Chamber Orchestra - Performing Parades :: The Leaf Label Shop - leaf.greedbag.com
bestellen in alle vormen en formaten

avatar van sluiswachter
Vandaag viel hij eindelijk in de bus (al besteld op 15 okt). Eigenlijk klinkt hij niet zo heel erg anders dan het origineel, hier en daar extra instrumenten, wat kleine aanpassingen in de composities, en natuurlijk applaus tussendoor. Wat me wel erg goed bevalt is de vrijheid waarmee gespeeld wordt, klinkt het origineel nog een beetje of er met de handrem op wordt gemusiceerd, hier spelen ze alle schroom van zich af. 5 sterren natuurlijk.

p.s. Moet het Deense kamerorkest hier eigenlijk niet ook bij de artiestennaam vermeld worden?

avatar van sluiswachter
En de bijgeleverde dvd is ook zeer de moeite waard om een keer te bekijken (eerst de documentaire, dan het concert met die maffe kostuums). Ook al omdat er een paar videoclips van het originele album op staan, en een van een live-versie van 'mirador' die erg leuk is.

avatar van Ethereal
Prachtige opbouw in de nummers, fijne klanken en warme stemmen. Een van de betere live orchestrale post-rock werken wat mij betreft.

avatar van king_pin
Dit heb ik live mogen aanschouwen, maar dan met het metropole orkest. Maakt het, toch al geweldige album, alleen maar nog intenser! wat een avond zeg! Performing Parades heeft de sfeer goed vastgelegd, maar het daadwerkelijk zien van deze show is iets waar een cd het nooit aan kan tippen.

avatar van we tigers
Ik vond het Metropole Orkest beter dan het Deens kamerorkest wat op deze uitvoering te horen is. Neemt niet weg dat het een erg mooie plaat is geworden. De vormgeving sluit mooi aan bij de kleding op het podium.
Ik heb deze als dubbelvinyl met dvd gekocht bij het concert afgelopen weekend.

Efterklang zonder orkest pas in Doornroosje gezien.
Vond ze daar al indrukwekkend.
Werd met het Metropole Orkest Parades uitgevoerd, of thun laatste album Magic Chairs?

avatar van we tigers
ze hebben Parades gedaan en als toegift het derde nummer van het nieuwe album (wat in zo'n volle bezetting ook erg tof was)

avatar van Mjuman
Ik had een fout gemaakt bij het vastleggen van de datum, zodoende heb dit concert (in het kader van het Holland Festiival) gemist. Behoorlijke spijt >

Hoewel dit op vinyl erg fijn moet klinken, zou ik toch de beeldgeoriënteerde luistervrinden de uitvoering op cd met dvd erbij willen aanraden.

Heel bijzonder, zeker door de aankleding; een van mijn eerste associaties was de opvoering van een ballet waarvoor Mallewitsj ooit de kostuums had ontworpen - een vingerwijzing naar het futrurisme (de Sovjetvariant dan wel).

khonnor
mmmmm, de vinyl editie bevat ook de dvd hoor. enne, op vinyl klinkt ie in elk geval heel lekker.

we tigers schreef:

Ze kondigden de samenwerking met het Metropool Orkest wel aan in Nijmegen.
Daar speelden ze vooral nieuwe nummers.
Sympathieke frontman hebben ze trouwens.
Ook in Doornroosje mooie interactie met het publiek.
Op de juiste momenten respect en stilte.
Zelfs ruimte voor mooie samenzang met publiek.

avatar van Mjuman
khonnor schreef:

Dat geloof ik zonder meer. Het probleem met sommige nwe releases (bijv Antony) is dat dioe beduidend later uitkomen dan de cd; daarnaast vond ik 27 euro voor een dubbelalbum vrij veel geld.
Overigens heb ik bij de nwe Trentemoller wel gewacht op het vinyl, (een dubbelalbum dat ik dan ook bij Amazon heb besteld voor 18 euro).

avatar van ChrisX
we tigers schreef:

Vond het een aangename verrassing dat er een orkest arrangement gemaakt was voor I Was Playing Drums.

En ja, deze cd is qua uitvoering mooi maar verdorie het Metropole Orkest is toch wel een stukje beter. Hebben denk ik ook meer ervaring met dit soort projecten.

avatar van king_pin
I was Playing Drums viel een beetje tegen na het briljante Cutting Ice to Snow...toch een mooie uitvoering met t orkest maar stiekem had ik voor het toegift gehoopt op Jojo (hoe vet zou dat einde zijn met een heel orkest erbij!?!)

avatar van Chameleon Day
king_pin schreef:
......na het briljante Cutting Ice to Snow...

Idd heel fraai. Met een mooie opbouw naar een climax.