Beckley-Lamm-Wilson - Like a Brother (2000)

Label: Transparent

1. Today (4:15)
  2. Feel the Spirit (5:11)
  3. I Wish for You (3:01)
  4. Run Don't Walk (3:55)
  5. Watching the Time (3:52)
  6. Life in Motion (4:30)
  7. Sheltering Sky (3:20)
  8. They're Only Words (4:40)
  9. Without Her (4:29)
  10. Like a Brother (4:50)
  11. Standing at Your Door * (4:25)
  12. Blue After All * (4:22)
  13. In the Dark * (5:29)
avatar van Poles Apart
Eenmalige samenwerking tussen drie veteranen uit de Amerikaanse pop/rock wereld: Gerry Beckley (van America), Robert Lamm (Chicago) en Carl Wilson (the Beach Boys) die eigenlijk alleen interessant is omdat het het laatste project is waaraan (de toen al zeer zieke) Wilson werkte vlak voor z'n dood in 1998.

Het materiaal werd pas twee jaar later op de markt gebracht, en dan ook nog eens in een sterk gelimiteerde oplage.

Vocaal is het allemaal dik in orde, muzikaal gezien is het te zoet en glad en vooral voorspelbaar om echt te blijven hangen of indruk te maken.

Toch staat er één fraai hoogtepunt op, het door Wilson gezongen "I Wish For You", gericht aan z'n kinderen.

Lamm draagt op zijn beurt "Feel The Spirit" op aan z'n overleden ex-bandmaatje Terry Kath (de gitarist van Chicago).

avatar van E-Clect-Eddy
Ook deze maar eens opgezocht vanwege mijn interesse voor Chicago's Robert Lamm. Hij heeft de lead-vocal op Feel the Spirit en Life in Motion, plus de bonustracks: Standing at Your Door en Blue After All. Als je van het werk van Chicago in de 80s en 90s houdt dan kan je hier ook wel van genieten. Je mist dan de blazers maar ja die gebruikte Chicago in die tijd ook al niet zo veel. Verder is het geluid typisch voor de late 80s en 90s (de nummers schijnen tussen 1992 en 1997 opgenomen te zijn aldus Wikipedia).

Robert heeft het af en toe wel moeilijk met de vocalen op Standing at Your Door, is het een demo? Muzikaal is het af maar de vocalen hadden wel opnieuw gemogen en dat geldt ook wel voor Blue After All.

Bij Carl Wilson op vocalen hoor je meteen de connectie naar The Beach Boys zoals op Like A Brother. Today is overigens mede-geschreven door John Waite (The Babys).

Met betere zangers hadden de nummers nog wat kunnen worden, maar nu klinkt het vooral gedateerd.
* (slechts de helft van de nummers geluisterd)