Stat Quo - Great Depression (2009)

Label: Gracie G

10. Soul Clap (2:28)
  11. How It Goes (2:36)
  12. Ballout (1:38)
  13. Go Ham (3:20)
  14. One & Only Son (2:38)
  15. In God We Trust (4:19)
  16. Plenty Tears (4:28)
RedLightCityBoy
Great Depression klinkt na een eerste luisterbeurt niet slecht. Soms gaat hij nog de fout in (op zo'n 4 nummers) met zeer matige dirty south beats. De rest is gelukkig mooier. Stat Quo klinkt gewoon een stuk fijner op beats met sample. In California vind ik een zalig nummer... ook Almost Home en Plenty Years mogen er wezen.

RedLightCityBoy
Ik begin maar eens met een voldoende (maar meer richting 3.5 dan 2.5*).

X-man
Hij articuleert in ieder geval beter dan een paar jaar terug, toen hij vrij slecht verstaanbaar was. De keuze van beats bevalt me niet echt daarentegen, vind dat ie teveel dezelfde repeterende beats heeft gekozen. Hierdoor mist het geheel wat aan kracht die het wellicht wel had kunnen hebben.

Qua teksten vind ik hem niet echt super, nooit gevonden ook. Dr. Dre heeft zeker oog voor talent, maar met Stat Quo sloeg hij wat mij betreft de plank volledig mis.

avatar van TheLegacy
Dit is volgens mij gewoon een mixtape hoor geen regulier album..
Stat Quo - Ghetto U S A | Music Videos | Rap Basement - rapbasement.com
Deze is leuk btw

X-man
Ok, bedankt voor de info!

Ik kreeg al het gevoel dat het óf een heel 'goedkoop' (lees: gehaast) album óf een mixtape was. De producties klinken erg bedroevend namelijk voor de naam die Stat Quo heeft. Zo iemand krijgt over het algemeen wel wat betere producties voor zijn debuut.

RedLightCityBoy
Nou nou... niet alle producties zijn goedkoop hoor. Ik noem: In California en bijv. Almost Home... Inderdaad zitten er ook een hoop tussen die wat ''goedkoper'' klinken. Toch denk ik dat Stat Quo nooit veel betere beats zal krijgen als de beats die ik net noemde.

RedLightCityBoy schreef:

California klinkt leuk maar is in essentie vrij simpel. Hetzelfde deuntje wordt telkens herhaalt en nergens zit er afwisseling of net iets anders bij. Zo ook bij de rest. Het zijn vrij klae producties waar misschien meer had ingezeten als ze door een goede executive prodcuer waren getweaked.

RedLightCityBoy
Eenvoudig is het inderdaad, maar veel dieper hoeft het voor mij niet te gaan bij een Stat Quo. Dr. Dre is ook ideaal als producer voor Stat Quo, maar ook Dre is simpel qua productie.

RedLightCityBoy schreef:

Nee hoor, Dr. Dre voegt altijd wat extra special effects toe, of veranderd een heel klein beetje aan het origineel, dat maakt het een stuk afwisselender. Dat bedoel ik ook met kaal, het lijkt erop dat er nog het een en ander aan gewerkt had moeten worden.

Simpel wil ik Dr. Dre zeker niet noemen, hoewel ik wel begrijp waarom jij dat zo ziet. Hij heeft vaak dezelfde drums enz.

RedLightCityBoy
Beter gemasterd denk ik dat je bedoelt. Ja daar heb je gelijk in maar Dr. Dre blijft simpel produceren. Niet alleen qua drums hoor. Dre produceert alles volgens een simpele maar sterke ''muzikale'' formule, daar ligt dan ook zijn kracht.

avatar van Game
Inderdaad. Dre wijkt bijna nooit af van zijn normale formule, daarom kun je zijn producties ook goed herkennen. En kun je de copycats er ook uit halen. Mensen proberen Dre na te apen, maar ze komen nooit in de buurt van zijn niveau.

Over de mixtape, heel leuk allemaal. Maar jammer dat de helft al op andere mixtapes te vinden is.

avatar van KILLERBEE99
niks bezonders, ben meestal niet z'n fan van south side hip-hop... leuk album om een keer te horen hebben, dat is het ook...