Jorge Santana - Jorge Santana (1978)

Mexico
Dance
Label: Tomato

1. Sandy (4:47)
  2. Tonight You're Mine (4:57)
  3. Darling I Love You (4:23)
  4. We Were There (4:01)
  5. Love You, Love You (4:22)
  6. Love the Way (7:23)
  7. Seychells (5:32)
  8. Nobody's Perfect (4:44)
avatar van Dibbel
Jorge (George) Santana is de broer van Carlos Santana en speelt ook gitaar en zingt ook nog daarbij.
Hij speelde hiervoor in Malo, waarvan een enkeling het nummer Suavecito nog wel zal kennen.
Jorge en zijn 5 groepsleden maken niet zo'n latin georienteerde muziek als Carlos, en er zijn ook geen gierende gitaarsoloos te horen.

Dit is meer disco, voordat dit echt helemaal fout ging, vermengd met funk en toch wel regelmatig smaakvol gitaarwerk. En er zit uiteraard ook wel wat latin in nog hier en daar.
Maar vooral licht funky disco dus, al doet het mij ook hier en daar vaag aan Gino Vannelli denken.
En ja, dit klinkt zoooo jaren 70.
Typisch Amerikaanse muziek uit die tijd incl. de strijkers (bv. in Love You, Love You).

Het afwijkende, rustige, Love The Way is daarentegen een prachtig nummer met mooi gitaarwerk, goed gedoseerde strijkers en fijne percussiegeluidjes.
Ook het instrumentale Seychells is erg mooi. Op een lichte discobasis en weer smakelijk gitaarwerk, waarbij Carlos toch even om de hoek komt luisteren en fijne percussie. Volgens mij is dit nummer nog eens ergens een 'tune' van geweest, maar ik weet niet meer waarvan.
Verder zijn Sandy, Tonight You're Mine en We Were There ook goed aan te horen.
De rest stoort niet.

Jorge Santana heeft in 2009 ook nog een CD uitgebracht en uiteraard in 1994 met Carlos The Santana Brothers.
Op YouTube zijn van nummers van deze plaat nog wel een paar 'stilstaande' clipjes te vinden.
Maar ja, wat leuter ik hier allemaal. Er zal toch wel weer niemand deze plaat hebben.
Ik geef toch 3 sterren aan deze voetnoot in de popmuziek.
Op puntgaaf vinyl.

avatar van CWTAB
Net teruggevonden in een doos vol vinyl die ik al jaren geleden eens had gekregen, best benieuwd maar geen hoge verwachtingen

avatar van Red Rooster
Ik vond deze cd (inclusief het tweede album 'It's All About Love') bij Kinsum Records in Maastricht. Jorge heeft een aangenaam stemgeluid dat ik al kende van Malo. De muziek ademt de sfeer van de hit 'Suavecito met minder latin en iets meer soul. Disco wil ik het niet noemen, daarmee zou ik het album te kort doen, Het gitaarwerk is technisch knap, jazzy en relaxed. In tegenstelling tot broer Carlos heeft Jorge minder de behoefte zijn virtuositeit expliciet te demonstreren, wat rust brengt in de nummers.
De jaren zeventig: ik werd er groot mee. Dit nooit eerder gehoorde album album roept vooral prettige nostalgie op'. Ben er blij mee.