Fanny - Fear & Loathing for Dummies (2002)

1 stem

Electronic
Label: Mirex

1. Stealing & Sabotage (Fullonelectro) (6:07)
  2. Witches (Filthyc8videomix) (4:17)
  3. New Music (4:33)
  4. Flies (3:41)
  5. Getting Fat (4:20)
  6. Change (3:54)
  7. Heaven Is as Santa (4:14)
  8. Computers [Edit] (2:58)
  9. Couchburn1 (4:06)
  10. Couchburn2 (3:23)
  11. Artists Or Anarchists (3:30)
  12. Carousel (4:24)
  13. March of the Carica (3:38)
Keertje live gezien, deze Fanny. Het gerucht ging toen dat ie ooit (begin jaren '80) een blauwe maandag bij een vermaarde punkband heeft gezeten. Het was me een bak chaotische herrie zeg... gelukkig kwam daarna Venetian Snares. Dat was een veel beter (en toegankelijker).

avatar van Onderhond
1,0
Winnipeg producer and Scottish expatriate Fanny began his musical career twenty years ago in the deconstructed rubble of the British punk rock explosion. Playing guitar for countless Edinburough bands fusing everything from the banshees to def jam, stravinsky to pfunk, fanny's exploits brought him to the attention of local punk rock legends The Exploited, whom he joined in 1993.

Having tired of guitars and rock clichés, fanny returned to his sampler experiments that he first began in the eighties. Trading in his guitars for synths and a PC, Frasier was freed at last to fully explore his musical ideas.

Minder toegankelijk, klinkt goed .

Nog niks gehoord van deze man, album toegevoegd als soort impuls voor mezelf om eens op zoek te gaan naar werk van hem

avatar van Onderhond
1,0
Nmjah, kan me inbeelden dat dit als wat harder aanzien wordt, maar mist wel wat intensiviteit. M'n interesse is gewekt, maar heel bevredigend is dit album niet.

"Stealing & Sabotage" is een goed voorbeeld van wat er mis is met Fanny. Harde breakcore, met nogal wat gedistorte samples, maar nergens echt snel genoeg, complex genoeg en vullend genoeg. De track mag dan haperen en ratelen als gek, het klinkt nog steeds leeg. Een accomplishment op zich, maar toch. Ook "Witches" overtuigt verre van. Mist vooral bass dit nummer. Het geklooi is op zich boeiend en leuk, alleen de rode draad ontbreekt. "New Music" van hetzelfde, er lijkt maar geen vaart of punch in de nummers te komen. Subtiele breakcore met gedistorte (hardcore) samples ? Het werkt niet al te best in ieder geval.

Pas wanneer "Computers" voorbijkomt wordt het wat beter. Hier wel wat snellere en boeiendere ritmes. Nog steeds niet super, maar wel een pak aangenamer. "Couchburn1" is weer een dip, maar "Couchburn2" weet toch ook meer te overtuigen. Niet zozeer snel, wel een pak noizier en extremer. Coole samples, ritmes boeiend genoeg en een paar lekker extroverte samples. Ook "Artists Or Anarchists" is goed. Vooral dan omdat er ditmaal ook wat waves aan te pas komen. Klinkt sowieso een pak voller dan. De afsluiters zijn weer een stukje minder, en dwalen weer af naar ongestructureerde en vage knarsende tracks.

Te traag, te simpel, te vaag. Voor breakcore dan toch. Soort van experimentele IDM, die goed zou zijn moest er een andere sampleset gebruikt worden. Nu klinkt het doods en redelijk saai. 1*