Tara King th. - Echoes of the Future Remixed (2004)

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Mudahpeach

1. Advert Part1 [Slow Motion Rmx] (3:03)
  2. 1969 [VK Rmx] (4:19)
  3. Advert Part2 [Tiive Rmx] (3:50)
  4. Idleness [Yult Koldmane Rmx] (3:25)
  5. Return of the Shadow [Apple Jelly Rmx] (4:51)
avatar van Onderhond
Alweder gratis te downloaden op volgende locatie.

Volgend album staat klaar voor Februari 2005.

Ook hier weer prachtige, stijlvolle coverart.

Edit : valt onder de noemer trip-hop dit, heb het maar onder electronic geduwd .

avatar van John Doe
De 'loop' op de pagina van Tara King is beeldschoon. Ik haal beide binnen. Heel goed, die gratis ter beschikking gestelde muziek. Zorgt voor een muzikaler klimaat vind ik. Mooie kaft van het origineel idd.

avatar van BoordAppel
Gratis muziek heerst. Maar kan iemand hier ff dat wachtwoord plaatsen want die mailtjes komen maar niet.

avatar van BoordAppel
Dank u!

avatar van Onderhond
Vind dit weer een zeer mooi werkje. Lekker chille, rustige trip-hop die mij volop weet te bekoren. Het origineel was inderdaad wat beter, maar dat kan voor mij de pret niet drukken.

De Slow Motion mix (van TKTH zelf) van Advert Pt1 is een prachtige opener. Komt rustig op gang, om daarna in volle schoonheid open te bloeien. Prachtige strings en waves, en een overheerlijk melodietje. Echt smullen. De VK Rmx van "1969" ligt mij net iets minder, waarschijnlijk omdat het origineel toch een stuk mooier was, en ik de vocals een beetje mis hier. Los daarvan is het wel een geinig nummer, wat uptempo-er en iets minder subtiel dan het origineel, maar zeker ook niet zonder troeven. De Tiivi Rmx van "Advert Pt2" klinkt wat electronischer, met coole, IDMachtige ritmes en die heerlijke voice sample uit het origineel. Melodieus niet helemaal perfect, maar een leuke track.

De Yult Koldmäne Rmx van Idleness klinkt lekker warm en zwoel. Eigenlijk zo'n typische track die mij normaal gezien niet ligt, maar hier toch effectief is. Mooi wollen tapijt van klanken, doorweven met freaky samples en een mooie melodie. De Apple Jelly Rmx van "The Return Of ..." sluit dit EPtje perfect af, en is gedeelde favoriet met "Advert Pt1". De klasse van deze track zit em in de laatste twee minuten. Lekker ritme, coole overstuurde gitaar (kijk, zelfs dat kan ik appreciëren ) en overheerlijke climax.

Al bij al dus iets minder dan het origineel, maar ruim voldoende, zeker als je weet dat je dit gewoon gratis voor je deur krijgt. 4*, en in kijk vol spanning uit naar hun volgend full album.

avatar van tovenaar
Toch wel weer een interessant 'schijfje' dit remix-pakketje. Met de remix van Advert Part1 is niet zoveel mis, mooi trackje zelfs... maar dan de remix van 1969 --> . Het is van een supermooie track met warme geluiden, prachtige stem (origineel) naar een veel te jolig ding teruggebracht (remix). Alle elementen die 1969 zo lekker warm maakten zijn vervangen door minder. Verpestende remix, maar het kan er misschien ook aan liggen dat 1969 mijn favo track van de originele release was.

De remix van Advert Part 2 is dan weer wél heel tof. Inderdaad meer IDM dan de rest, maar dat past hier lekker. De Yult Koldmane Rmx van Idleness is lekker jazzy... wat zeg ik? Jazzy? En... Onderhond vindt dit goed? Foei!

De Apple Jelly Rmx van de laatste track is een lekkere afsluiter. Coole distorted gitaar, begeleid door een goed tempo. Het enige probleem dat ik met deze track heb is de snare die letterlijk uit de 909 is getrokken en niet bewerkt is. Kan daar nooit zo goed tegen .

Ietsje minder dan de originele release, maar staat nog steeds als een lekker zomerhuisje.