Het Beste Uit Pop in Je Moerstaal (1994)

Label: Arcade

1. De Jazzpolitie - Liefdesliedjes (4:30)
  2. Van Dik Hout - Stil in Mij (4:05)
  3. De Dijk - Ik Kan het Niet Alleen (3:59)
  4. Doe Maar - Sinds een Dag of Twee (32 Jaar) (3:20)
  5. Het Goede Doel - België (Is Er Leven op Pluto) (5:59)
  6. The Scene - Iedereen Is van de Wereld (3:47)
  7. Toontje Lager - Zoveel Te Doen (4:39)
  8. Jan Paul van der Meij - Mooie Rijke Vrouw (3:18)
  9. Kadanz - Intimiteit (2:59)
  10. Boudewijn de Groot - Jimmy (3:52)
  11. Armand - Ben Ik Te Min (3:25)
  12. Klein Orkest - Over de Muur (3:30)
  13. Circus Custers - Verliefd (4:00)
  14. Bloem - Even aan Mijn Moeder Vragen (2:57)
  15. De Kast - Morgen Wordt het Beter (3:54)
  16. Ruth Jacott - Ik Kan Echt Zonder Jou (3:58)
  17. Clouseau - Daar Gaat Ze (3:48)
  18. The Scene - Blauw (4:37)
  19. De Dijk - Bloedend Hart (3:46)
  20. De Jazzpolitie - Ze Zijn Terug (4:13)
  21. Doe Maar - De Bom (2:43)
  22. Bis! - Het Verlangen (3:55)
  23. Bertus Staigerpaip - Hou Je Kop (3:52)
  24. Toontje Lager - Stiekem Gedanst (3:34)
  25. Brood & Vrienten - Als Je Wint Heb Je Vrienden (3:40)
  26. Hans De Booy - Alle Vrouwen (3:29)
  27. Frank Boeijen - Vriend (3:47)
  28. Klein Orkest - Laat Mij Maar Alleen (3:21)
  29. Bloem - Ik Wil Alleen bij Jou Zijn (3:33)
  30. Marcel de Groot - Slaap Je Al (3:35)
  31. Het Goede Doel - Vriendschap (4:06)
  32. Normaal - Oerend Hart (3:45)
  33. Kadanz - De Wind (3:28)
  34. Erik Mesie - Zonder Jou (4:00)
  35. Van Dik Hout - Alles of Niets (4:57)
Gewoon een alleraardigst album met fijne hits van eigen bodem. Ik heb alle 3 de delen hiervan.
Al eerder had ik een enkele cd uit deze serie maar omdat al de nummers die daar op stonden ook op deze 3 dubbel-albums te vinden waren kon die weg.

avatar van vigil
Een hoop Hollandse klassiekers bij elkaar. Mooie Rijke Vrouw van Jan Paul v/d Meij is een beetje een vreemde eend in de bijt maar wel een leuk nummer. Wat je dan weer niet kan zeggen van Ruth Jacott wat in mijn ogen verreweg het slechtste nummer is van deze cd.

vigil schreef:
Ruth Jacott wat in mijn ogen verreweg het slechtste nummer is van deze cd.

Die hoge noten die ze steeds maar weer níet haalt... echt lachwekkend is het! Wat een boutnummer.

Voor de rest vind ik dit toch wel een goede verzamelaar. Er was eens een tijd dat Nederlandse muziek echt wel wat voorstelde!

avatar van B.Robertson
Een compilatie die zich richt op pop en (soft)rock en niet op levensliedjes en hoempapa-schlagers.
Van de bands en artiesten die op 'Het Beste Uit Pop in Je Moerstaal' staan, heb ik één of meerdere albums van: De Jazzpolitie, De Dijk, The Scene, Boudewijn de Groot, Armand, Klein Orkest, Bloem, Doe Maar, Bertus Staigerpaip, Toontje Lager en Hans de Booy. Dat levert de nodige dubbele liedjes op. Los daarvan behoren de volgende liedjes tot de favorieten: "Zoveel Te Doen", "Jimmy", "Ben Ik Te Min", "Over de Muur", "Ze Zijn Terug", "Als Je Wint Heb Je Vrienden" en "Oerend Hard".

avatar van BlauweVla
Mooie compilatie en het bewijs dat er prachtige Nederlandstalige muziek bestaat. Van bijna alle artiesten is de grote bekende hit wel gekozen, alleen uitgerekend van Frank Boeijen niet (Boeijen staat bij mij heel hoog). Maar goed, hij heeft dan ook wel heel veel meer moois gemaakt als "Kronenburg Park" en Zeg
"Zeg Me Dat het Niet Zo Is" (ik heb als fan de nummers uiteraard dan ook op andere platen staan). "Vriend" zou eigenlijk als Boeijen & Pennings op de hoes moeten staan...