A Tribe Called Quest - The Jam EP (1997)

Label: Jive

1. Jam (3:38)

met Consequence

2. Get a Hold (3:38)
  3. Mardi Gras at Midnight (4:21)

met Rah Digga

4. Same Ol' Thing (4:27)
avatar van Rhythm & Poetry
Niek, vertel me er alles over wat je weet. Van deze EP heb ik nog nooit gehoord en het is leuker om het te horen van een mede user dan het zelf op te zoeken (aka ik ben lui). Jam en Get A Hold ken ik natuurlijk al, van die andere tracks ben ik niet zeker of ik ze ken.

avatar van FunkyMonk
Same ol' thing ken ik van Men in Black (die film). Lekker chill nummer.

Improvision
Deze EP is opgenomen ten tijde van The Ummah, en is de eerste van 4 Jam EP volumes. Enkel Mardi Gras at Midnight (met Jay Dee op de knoppen) verscheen nog niet op een album.
Deze EP is wel de bekendste van de 4 door verspreiding op het internet. De andere 3 zijn moeilijk te vinden op het net, maar volume 4 zag ik laatst nog liggen in een platenwinkel (en die dateert uit 2001).

avatar van John Doe
Die latere drie Jam EP's zijn uitgebracht op dit onofficiele label: The Ummah Recordings Discography at Discogs (gebruikt voor meer Tribe rariteiten). Dit is de enige Jam EP die op een officiele manier is uitgebracht.

Improvision
Had ik volume 4 maar gekocht dan. Had geen idee dat ze zó zeldzaam waren.

RedLightCityBoy
Heerlijke EP. Valt niet veel over uit te leggen eerlijk gezegt. A Tribe Called Quest is hier gewoon helemaal in vorm. De beats zijn ''smooth'' en de raps gaan lekker over de dagelijkse dingetjes (past mooi bij de beats):

It was Friday afternoon in the middle of June
Heineken bottle caps and the aroma of boom
Around the time everybody had just got home from class
Shootin dice, talkin shit, hopin the cash would last
Yo, this was around the time when I didn't know no better
Juney moved around in a tinted out Jetta

Ook het artwork verdient genoemd te worden want die is natuurlijk o zo prachtig.

avatar van Niek
Rhythm & Poetry schreef:
Wat Impro en John Doe zeggen. Ik kwam ook achter deze EP dankzij een pm van Impro. Dus alle credits daarheen .

avatar van John Doe
Fijne EP. Goed geproduceerde tracks inclusief prettige raps. Relaxte sfeer allemaal.

avatar van FlyLo
Jam en Get A Hold zijn bekend en erg goed. Van de twee andere tracks word ik niet dadelijk warm