menu

Acda en de Munnik - Liedjes van Lenny (2004)

mijn stem
2,88 (120)
120 stemmen

Nederland
Pop
Label: Columbia

 1. Duivel Is Dood (3:38)
 2. Totdat Ik Jou (2:56)
 3. Wat Ik Zie Moet Ik Hebben (2:56)
 4. (Noem Me) Oud Verdriet (3:43)
 5. Mijn Client (Vogelvrij) (4:47)
 6. Minnaars en Verliezers (4:00)
 7. Ik Hou van Bijna (4:22)
 8. Je Huis Is Af (3:41)
 9. Voor Jou (3:33)
 10. Kleine Man (4:12)
 11. Van de Regels en het Spel (3:42)
 12. De Liefde Voortaan (3:12)
 13. Geen Liedje (3:15)
totale tijdsduur: 47:57
zoeken in:
Travisaholic!
Matigjes..

Oud Verdriet en Voor Jou zijn wel aardige nummers..

Travisaholic!
Dit album is volgens mij echt iedereen voorbij gegaan..

Iemand al naar die 'rockopera' van ze geweest?

liekpiek
ga er komende week naartoe...ben benieuwd....

dit album valt best tegen, trouwens...

Travisaholic!
Ook in Nijmegen geweest dan?

Ik ben er vanavond geweest. Was wel ok.

4,0
Nou dat het album op zich wel ok is is wel duidelijk iets ruiger is het wel maar daardoor niet minder in het gehoor liggend vind ik... Het probleem met acda en de munnik is dat fans/geen fans altijd de cd's met elkaar gaan zitten te vergelijken terwijl dat eigenlijk onzin is... (met marillion is dat trouwens ook het geval...) Kijk , natuurlijk is de eerste cd van deze heren heel erg goed maar dat iedereen daar standvastig aan vast blijft haken is eigenlijk ook raar?!... tijden veranderen, opvatingen over muziek veranderen ook, de luisteraars veranderen net zo hard... We zouden eigenlijk eens moeten luisteren zonder dat we denken aan acda en de munnik 10 jaar terug bijv. sta er eens voor open als je deze cd luisterd, als je dan luisterd probeer dan op te maken wat ze bedoelen met een liedje ( voor degene die zijn geweest naar de rockopera weten dat wel want daar wordt het praktisch uitgelegd ) Dan wordt de bedoeling en betekenis van de cd toch wel ineens heel erg anders... en dat vind ik mooi
op zon moment verrast muziek je en kom je eigenlijk tot de conclusie dat "Zwerfer met een wekker" wel de beste plaat van ze is maar dat het eerste album niet het beste is... waardoor je eigenlijk elk album van de heren gaat waarderen als een ding wat ze doen en niet een onvoorzien vooruitlopend proces van automatisme...

Wel een goede cd met mooie liedjes.

Ode aan Paul die toch voor mijn gevoel steeds beter gaat zingen goed bezig

greetz shiv

4,0
btw 3,5 sterretjes

avatar van Peter88
4,0
Eerst lijkt het een beetje een matig album. Maar het blijkt dat je de rockopera moet hebben gezien. Dan vallen de nummers pas echt op zijn plaats

3,0
IJs
Oud Verdriet en Minnars en verliezers zijn erg mooie nummers. Verder is het inderdaad wat minder.

avatar van Reijersen
3,0
Aardig cd'tje weer van A & dM. Relaxte weg te luisteren luisterliedjes. Goed gezongen en vaak leuke teksten. Aardig sterke Nederlandse muziek.

3,0
ik vind dit album zowel qua muziek als als qua teksten minder dan de eerste albums, desondanks nog steeds lekker om naar te luisteren

4,0
Waarom men dit het minste album van de heren Acda en De Munnik vindt, is mij een compleet raadsel. Oké, het klinkt niet meer als de liedjes op de eerste albums, maar toch is dit voor mijn gevoel een geslaagd album.

Duivel Is Dood is een prachtige openingstrack, en Totdat Ik Jou klinkt best ouderwets AEDM. Wat Ik Zie Moet Ik Hebben klinkt misschien wat kinderachtig, maar als je de gedachte van het liedje begrijpt is het geen slechte track. Ook (Noem Me) Oud Verdriet is weer typisch AEDM.

Mijn Cliënt (Vogelvrij) is ook een mooi nummer, zeker door het refrein met zang van David Middelhoff. Minnaars en Verliezers is een wat minder nummer, maar Ik Hou Van Bijna heeft vervolgens opnieuw dat typische AEDM-geluid. Je Huis Is Af klinkt qua tekst nogal "hard'', maar is best een mooi nummer.

Voor Jou is het minste nummer van het album; het enige door De Munnik geschreven nummer klinkt als een herhaling van eerdere nummers op de voorgaande platen. Kleine Man klinkt misschien ook als een herhalingsoefening, maar heeft een prachtige, pure tekst m.i.. Van De Regels En Het Spel is weer een hard nummer, maar heeft een lekker ritme en ook wel een leuke tekst. De Liefde Voortaan is ook hard qua tekst en schopt tegen de "doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg"-mentaliteit van Nederland, wat best verrassend is. En Geen Liedje is een mooie afsluiter van dit album, zonder al te veel poespas.

Helaas missen Een Lief Die Niet Zo Huilt, Vandaag Gedaan en 't Is Stil (Aan De Overkant), die in de achtertuin-sessie op de dvd wel werden gezongen, op dit album. Maar toch geef ik dit album 4 sterren. Dit album is lekker om te luisteren en m.i. beter dan voorganger Groeten Uit Maaiveld.

avatar van Ronald5150
3,5
"Liedjes van Lenny" en de bijbehorende rockopera werden destijds met argusogen ontvangen en kregen niet malse kritieken. Ik heb de betreffende show gezien en ik was aangenaam en positief verrast. Zoals ook op "Liedjes van Lenny" is te horen treden Acda en De Munnik buiten hun geëffende paden. Het klinkt allemaal wat ruiger, harder en meer elektrische gitaar. Kortom: ik vind "Liedjes van Lenny" een geslaagd uitstapje en ik heb waardering voor het feit dat ze een paar stapjes buiten hun comfort zone zetten.

avatar van Ken Sherry
Inderdaad een minder album, maar Ik vind Mijn Client, Duivel is dood en Je Huis Is Af toch wel lichtpuntjes op dit degelijke album. Ze bewijzen toch maar weer dat ze goede tekstschrijvers zijn:

Een moraal is voor de domme voor als je net de top niet haalt.
Een mens alleen heeft geen moraal dat wordt met andere bepaalt

avatar van MartijnW
3,0
Het is het album wat ik denk ik het minst beluisterd heb van alle albums, maar zeker niet verkeerd. De al genoemde rockopera was zeer vermakelijk, met o.a. Frank Lammers en Bracha van Doesburgh.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:50 uur

geplaatst: vandaag om 00:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.