Crooked I - Mr. Pig Face Weapon Waist (2009)

Label: Gracie

1. The Skitzo Intro (1:42)
  2. Mr. Pigface (4:30)
  3. U Shoulda Made a Phone Call (4:11)

met K. Young

4. One More Time (4:01)
  5. Guess Who's Back? (4:06)

met Camille en Snoop Dogg

6. Freestyle Cypher (5:23)

met Horseshoe G.A.N.G. en Royce da 5'9"

7. Woodstock Hood-Hop (3:22)

met M.O.P. en Slaughterhouse

The Opinionated
Ben teleurgesteld in het aantal tracks en het feit dat ik er al een aantal ken. Hoe dan ook een leuke kennismaking voor wie Crooked I nog niet gehoord heeft (check dan ook Slaughterhouse). Toch wel één van de betere rappers van de Westcoast momenteel.

X-man
Matige muziek. Hoop niet dat zijn debuut ook zo klinkt, want dat zou me wel erg teleurstellen.

Voor een goede kennismaking met Crooked I kan je beter Young Boss Vol. 2 of Evolution Of A Boss luisteren. Mixtapes van een tijdje terug waar hij écht goed op was, aanraders dus!

avatar van Kill_illuminati
Dit zijn toch geen oude Tha Row opnamens? Lijkt mijn niet.

avatar van teeveepee
Hoezo vindt je dit matige muziek, X-man? Mr. Pigface en U Shoulda Made A Phone Call zijn echt niet matig.

avatar van Game
X-Man heeft wel een beetje gelijk, Crooked I kan beter dan dit. Gelukkig rapt hij wel met zijn agressieve stem en heeft hij tekstueel leuke dingen te brengen. Hij klinkt hier wat overtuigender dan op de Slaughterhouse plaat. Helaas is deze EP wat kort en is het jammer dat er in principe maar 5 nieuwe nummers op staan (Woodstock Hood Hop was al lang uit). Er zitten maar 2 echte goede nummers op en dat zijn inderdaad Mr. Pigface en U Shoulda Made A Phone Call. One More Time en Freestyle Cypher zijn ook wel de moeite waard. Het nummer met Snoop is dramatisch. Een aardige EP dus, die veel beter kon zijn. Toch verwacht nog steeds een uitstekende debuut plaat van Crooked I.

3*, en vooruit nog een " " aan Mr. Pigface, echt een heerlijke track

"Yesterday I was loading my pistol on my momma's couch
Thought about my fucked up life, and yelled: SLAUGHTERHOUSE !!!"

De intro is ook heel dope

avatar van Delars
Dit is zijn beste project tot nu toe, bijna alleen maar sterke tracks.