Azoto - Disco Fizz (1979)

Italiƫ
Dance
Label: Vedette

1. Fire Fly (5:18)
  2. Anytime Or Place (6:13)
  3. Soft Emotion (5:39)
  4. San Salvador (6:56)
  5. Exalt-Exalt (7:46)
avatar van trebremmit
San Salvador! Het begin van Italo disco en een heerlijk nummer.

avatar van T.O.
Ja helemaal eens, weelderige tv-show disco op het randje, maar zit gewoon fantastisch in elkaar.

avatar van gaucho
trebremmit schreef:
San Salvador! Het begin van Italo disco en een heerlijk nummer.

Dat lag volgens mij nog ietsje eerder. Heb wel eens gelezen dat One for you, one for me van La Bionda (1978) het eerste echte Italo-nummer zou zijn geweest dat internationaal aansloeg.

Hiervan ken ik alleen die hitsingle, die ondanks z'n wel erg foute tekst (Let me take you to a place where everything is fine - over een plek die toen al extreem onveilig was en waar toevallig in het verschijningsjaar van deze plaat ook nog eens een burgeroorlog uitbrak) wel erg lekker wegluistert. Kan me vaag herinneren dat Exalt exalt ook nog wel iets van een discothekenhit was, maar ik zou het eens moeten opzoeken om het weer goed op m'n trommelvlies te krijgen.

Ik heb me overigens nooit gerealiseerd dat San Salvador (het nummer dus) al dateert van eind jaren zeventig. Het werd pas voorjaar '81 een hit in ons land. De man achter dit studioproject, Celso Valli, was overigens allesbehalve een eendagsvlieg, zo ontdek ik zojuist al googlend. Hij had bijvoorbeeld ook de hand in hits als Ti sento van Matia Bazar en Self control van Raf (bij ons bekender door de versie van Laura Branigan). En voor de liefhebbers van het Italo-genre: hij is ook de man achter Tantra (Hills of Katmandu).