Faces - Long Player (1971)

Label: Warner Bros.

1. Bad 'N' Ruin (5:24)
  2. Tell Everyone (4:18)
  3. Sweet Lady Mary (5:49)
  4. Richmond (3:04)
  5. Maybe I'm Amazed [Live] (5:53)
  6. Had Me a Real Good Time (5:51)
  7. On the Beach (4:15)
  8. I Feel So Good [Live] (8:49)
  9. Jerusalem (1:53)
Father McKenzie
Prachtplaat van de jonge leeuwen, met het formidabele Maybe I'm Amazed van Paul McCartney!
Sweet Lady Mary is een andere topper!

beaster1256
maybe i'm amazed is een geweldig nummer van macca , maar vroeger wel een hit geweest van fickle pickle

wie herinnert zich dat nog , niet veel denk ik

Erg fijn, integer plaat van een enorm talentvolle bandje, die de artistieke schijn tegen zich opbouwde door dronkenmansfeestjes en chaotische taferelen op het podium. Maar vergis je niet, daar is heel veel schoons uitgegroeid en live, ook hier, onweerstaanbaar lekker!

avatar van metalfist
Zo af en toe laat ik me eens verleiden tot het luisteren van die album picks van Spotify en eerlijk gezegd, meestal sluiten die vaak erg goed aan op mijn muzieksmaak. Hoewel ik nog nooit iets van de Faces bewust had opgezocht, ik ken enkel Stay With Me, wou ik als liefhebber van Rod Stewart en Ronnie Wood dit wel eens proberen. Het is dan ook jammer dat Long Player me niet volledig weet te pakken. Jerusalem is sowieso plaatvulling waar ik bitter weinig mee ben, maar het is in het algemeen ook niet die knallende supergroep die ik verwachtte. Oké, Bad 'N' Ruin is geweldig, Had Me a Real Good Time klinkt lekker ruig en ook die live versie van Maybe I'm Amazed is geweldig en daar stopt het dan ook. De rest van de nummers (sowieso ben ik al geen fan van albums die mixen tussen live en studio) kunnen me niet bekoren en blijven ook gewoon niet hangen. Misschien vind ik bij de andere albums meer mijn zin? Qua gemiddelde lijkt A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse (wat een geweldig intrigerende titel trouwens) uit hetzelfde jaar een net iets betere keuze te zijn. Ik schrijf in ieder geval Faces nog niet af, dat zou ook niet fair zijn met maar 1 album te hebben geluisterd en dan blijkbaar nog hun onbekendste, maar helemaal mijn ding is het vooralsnog niet. Wel is het duidelijk dat ik vooral Rod Stewart zijn stem hier het meest kan waarderen. Het geeft toch een andere vibe dan wanneer Ronnie Lane zingt. Wel een toffe albumcover trouwens. Lijkt erg simplistisch, maar net in al zijn eenvoud is het een leuk ding.