Them - Them featuring Van Morrison (1982)

Rock / Blues
Label: Decca

1. Gloria (2:41)
  2. The Story of Them (7:21)
  3. Stormy Monday (2:44)
  4. Mystic Eyes (2:45)
  5. Hey Girl (3:03)
  6. Baby Please Don't Go (2:45)
  7. Here Comes the Night (2:49)
  8. My Lonely Sad Eyes (2:32)
  9. Richard Cory (2:47)
  10. It Won't Hurt (Half as Much) (3:12)
  11. Turn on Your Love Light (2:24)
  12. I Put a Spell on You (2:39)
  13. Don't Look Back (3:23)
avatar van marco straaten
Gloria.....wereldnummer

Harald
Net alleen Gloria maar ook Mystic Eyes, Here comes the Night en Baby Please don't go.

EVANSHEWSON
Thuurke beveelt deze erg aan, ik kan hem alleen maar gelijk geven, als je ziet wat de jonge wolven hier allemaal opzetten.
Gloria en Baby Please don't go waren de hits, maar Stormy Monday is een klassieke blues, Here Comes The Night was ook een dijk van een hit... Richard Cory van Paul Simon staat hierop, en I Put a Spell on you van Screamin' Jay Hawkins... SLECHT kan zo'n plaat nooit of nooit zijn,
Thuurke, als ik ze tegenkom voor een redelijke prijs neem ik deze zeker mee, trouwens een fan van Van The Man moet eigenlijk deze plaat in huis halen !

avatar van Toon1
He Evanshewson, ik kan je de compilatie 'The Story of Them Featuring Van Morrison' aanraden. 2-disc, 49 nummers; alles wat Them ooit met Van Morrison heeft gemaakt staat er op. Heb je meteen alles in huis .

EVANSHEWSON
Toon1 schreef:

Goed idee, doe ik!

avatar van LucM
Deze compilatie heb ik in mijn bezit, al zou ik ze willen omruilen met een vollediger compilatie ("The Story of Them Featuring Van Morrison" is helaas niet meer verkrijgbaar).
Alle nummer hierop vind ik prima, zeker de klassiekers "Gloria" en "Here Comes the Night" alsook "Baby Please Don't Go" en "Don't Look Back".

avatar van nlkink
Mooie compilatie van de 'Van Morrison' periode van Them. Tevens een leuke aanvulling omdat er een handvol liedjes op staat die je niet zult vinden op 'Angry Young Them' of 'Them Again'.

avatar van heartofsoul
Dat zijn dan (zo uit mijn hoofd) The Story of Them, Baby Please Don't Go, Here Comes the Night en Don't Look Back. Maar een nog betere compilatie is natuurlijk de dubbel-cd The Story of Them featuring Van Morrison (1997), waar dan weer Mighty Like a Rose schittert door afwezigheid - alleen denk ik dat die niet meer regulier verkrijgbaar is.

avatar van nlkink
'Mighty Like A Rose' heb ik onlangs beluisterd op Youtube en dat klonk helemaal niet gek! Jammer dat Van Morrison de CD release van dit nummer heeft tegengehouden.
Vraag me nu wel af of er niet nog meer demo materiaal op de plank ligt bij Decca wat Van 'unsuitable for release' vind.
Alle drie CD's van Them (Them, Them Again & Them Featuring Van Morrison) heb ik overigens begin negentiger jaren een keer totaal onverwacht op de kop getikt op de...............HUISHOUDBEURS in Groningen!