Peter Broderick & Machinefabriek - Blank Grey Canvas Sky (2009)

Verenigde Staten / Nederland

4. Rain (5:29)
  5. Blank Grey (13:48)
  6. Homecoming (4:04)
avatar van jurado
Ik weet nu al dat deze plaat zal belanden in mijn jaarlijst.
Stem volgt zodra de lp binnen is.

avatar van Dreten Bukgat
olalala... schone samenwerkink é zeg! benieuwd!

tuktak
planes! wat een weergaloos nummer is dat.
na het illegaal beluisteren het album meteen besteld, want deze plaat kan wel eens tot een van de beste releases gaan behoren van beide mannen.
en dat zegt nogal wat.

tuktak
noujah maximale score voor deze plaat dan toch. van begin tot eind een zeer bijzonder album, waarin het beste van beide mannen naar boven komt. vooral de combinatie van beide stijlen maakt dit wat mij betreft bijzonder.
het warme van het spel van broderick, in samenwerking met al het abstracte electronische 'geknutsel' van machinefabriek is prachtig. op het ene moment is het broderick die de leiding heeft, in hetzelfde nummer of een volgend nummer zijn de rollen omgedraaid zonder dat het ook maar ergens de coherentie verliest.
de veelzijdigheid die hieruit voortkomt zorgt ervoor dat het album in een mum van tijd is afgelopen en een heel toegankelijk geluid bied. absolute klasse van 2 artiesten die zelf soms afentoe de focus lijken te verliezen in hun muziek, maar elkaar hier volledig scherp lijken te houden.

Sietse
Als Rain er niet op had gestaan had ie wat mij betreft de volle mep gekregen. Maar dat nummer doet echt afbreuk aan de rest. Dat stuk met zang is zo vervelend en irritant, en die tekst...nou ja, laten we het er op houden dat ik een regen helemaal niet leuk vind.

Verder zeker een van de betere samenwerkingen die Machinefabriek heeft gedaan. Beide heren komen erg goed uit de verf.

m3LL3
Jammer, ik vind Rain juist het mooiste nummer van de plaat! Het doorbreekt het album op een positieve manier..

Ik ben geen groot Machinefabriek-fan, en Peter Broderick begon ook langzaam mijn interesse te verliezen, maar dit album is toch wel erg mooi! Vooral heerlijk om snachts te luisteren, of in het donker op de achterbank

Mooie samenwerking waarin Broderick en Machinefabriek volgens mij echt het beste uit elkaar naar boven halen. ´Planes´ is een geweldig nummer met een prachtige melodie en hoe vaker ik het luister, hoe meer details ik erin ontdek. Net als in de andere nummers trouwens. Rain is voor mij ook het minste nummer. Of ´rain´ nou ´all sound´ is, zoals Broderick het schreef, of ´awesome,´ waar het voor veel mensen (inclusief mijzelf) meer naar klinkt, ik vind dat de tekst niet zoveel toevoegt. Wat mij betreft had het hele album dan ook instrumentaal mogen blijven.

Case4
Echt een plaatje! Kan het blijven luisteren. Zo'n voorzichtig en gedetailleerd spel tussen elektronica en akoestische instrumenten. Rain ben ik geen fan van idd, maar de rest is om van te smullen!

avatar van Ducoz
Voor de gene die dit album nog willen, hij is nu in de sale bij Fang Bomb.

jurado schreef:
Ik weet nu al dat deze plaat zal belanden in mijn jaarlijst.
Stem volgt zodra de lp binnen is.

En al binnen inmiddels?

Prachtig album dit, rijmt mooi met de prachtige luchten (donker in oosten, zonnig in het westen) op dit moment.

avatar van jurado
herman schreef:

En al binnen inmiddels?

Jazeker. Te lang geleden geluisterd, toch maar weer eens doen.

Door het thuiswerken draai ik de laatste tijd weer meer van dit soort muziek, bevalt heel goed.