Applescal - A Slave's Commitment (2009)

Dance
Label: Traum

1. The History of Love (5:16)
  2. Nottingham Hobbits (5:03)
  3. Ugly But Nasty (8:27)
  4. In the Mirror (6:30)
  5. Music for Her Ears (2:02)
  6. I Can't Stand (5:35)

met Jord-n

7. The Forms of Abstract Life (6:08)
  8. How Heroes Die (4:30)
  9. The Red Dress (3:01)
  10. Fink & FC (8:22)
  11. Local Daddies - Sjeesh [Applescal Remix] (6:53)
  12. Reeeer (3:29)
avatar van Leonard91
Applescal's werk ademt wel een beetje de oude Nathan Fake/BC stijl maar hij weet er wat mij betreft toch echt een eigen geluid aan mee te geven. Een goed album maken blijkt voor de meeste mensen toch een veel grotere opgave dan een paar goede EP's, maar gelukkig gaat dit debuut gewoon vrolijk verder waar zijn vorige Ep ophield.

Sjeesh, dat me een beetje aan Apparat doet denken, is zomaar een van de pareltjes die ervoor zullen zorgen dat dit album nog wel een tijdje op repeat blijft staan.

avatar van Streup
Superplaat van mijn stadsgenoot! Hoogtepunten zijn In the Mirror, Fink & FC en Sjeesh, maar de hele plaat is een mooi geheel. Wat mij betreft een van de beste (minimal) dance platen van eigen bodem en zou zeker niet misstaan op een Border Community avond.

Gek eigenlijk dat er zo weinig is gestemd hierop. Ik heb Applescal volgens mij een tijdje geleden bij DWDD langs zien komen. Als er dan zo'n goeie plaat is dan verwacht ik dat meer mensen er een mening over hebben