Gong - The Best Of (2000)

Frankrijk
Label: Charly

1. Mystic Sister (1:54)
  2. Magik Brother (3:58)
  3. Mister Long Shank: O Mother I Am Your Fantasy (5:57)
  4. Dynamite: I Am Your Animal (4:32)
  5. Wet Cheese Delirum (0:29)
  6. Tropical Fish: Selene (7:36)
  7. Radio Gnome Invisible (5:33)
  8. Flying Teapot (11:46)
  9. The Pot Head Pixies (2:58)
  10. Zero the Hero and the Witch's Spell (9:37)
  11. Castle in the Clouds (1:12)
  12. Flute Salad (2:44)
  13. Oily Way (3:00)
  14. Outer Temple (1:09)
  15. Inner Temple (3:21)
  16. I Never Glid Before (5:36)
  17. Eat the Phone Book Coda (3:09)
  18. Magik Mother Invocation (1:10)
  19. Master Builder (7:18)
  20. The Isle of Everywhere (10:23)
  21. You Never Blow Your Trip Forever (11:13)
  22. New Age Transformation Try: No More Sages (12:07)
  23. Jungle Windo (6:22)
avatar van i.Ron S.
Later verschenen onder de naam Magick Invocations onder het label ATOM. Goede best of vind ik persoonlijk, veel van Gong met Daevid Allen.

Ik hou van hippiemuziek en van psychedelische rock. Met die wetenschap heb ik jaren geleden besloten om me ook eens aan Gong te wagen en heb ik dit verzamelalbum van ze aangeschaft. Destijd viel de muziek van Gong me niet mee. De cd verdween langzamerhand achter in de kast, om pas weer zeer recent boven water te komen. Inmiddels heeft het dubbelalbum weer een vijftal draaibeurten achter de rug. En wat blijkt? Ik vind er nog steeds niks aan.

O. er wordt best goed gemusiceerd hoor, daar niet van. Maar Gong is gewoon niet 'my cup of tea'. Soms te weinig gestructureerd en te experimenteel, te veel 'gepiel'. Nou ja, naar mijn oren dan.
En waar ik een voorkeur heb voor rock of pop, is de basis voor de muzikale experimenten en vondsten van Gong vooral de jazz-muziek. Dat helpt ook al niet mee.

Ik vrees kortom dat dit Gong-album weer naar de krochten van mijn muziekcollectie zal verdwijnen. Maar goed, wie niet bereid is om af en toe van de gebaande paden af te wijken en een onbekende, 'vreemde' band een kans te geven, zal nooit een nieuwe liefde vinden...