Gerry Rafferty - Life Goes On (2009)

Soul / Rock
Label: Hypertension

1. Kyrie Elieson (3:51)
  2. The Waters of Forgetfulness (4:54)
  3. Don't Speak of My Heart (5:58)
  4. Because (2:47)
  5. Everytime I Wake Up [New Edit] (5:21)
  6. Love and Affection [New Edit] (5:58)
  7. The Land of the Chosen Few [New Edit] (4:00)
  8. Life Goes On [New Edit] (3:06)
  9. Another World [New Edit] (3:53)
  10. Time's Caught Up on You [New Edit] (3:52)
  11. Conscious Love (4:29)
  12. Over My Head (2:52)
  13. Hang On (4:03)
  14. It's Easy to Talk (4:35)
  15. The Maid of Culmore (4:09)
  16. Your Heart's Desire (5:52)
  17. Adeste Fidelis (4:09)
  18. Silent Night (3:30)
avatar van Raymond S
Wouw het eerste levensteken van Gerry Rafferty na jaren.
Hij zou zwaar aan de alcohol zijn (geweest) en een zwerversleven hebben. Een voorbeeld van hoe het ook kan gaan als het succes net even te veel wordt.
Eén jaar geleden stond nog in de Revolver dat er meerdere pogingen werden ondernomen om hem van de alcoholische versnaperingen af te halen en de studio in te trekken.
Ik zal de cd eens gaan beluisteren.
Het doet mij goed om te zien dat hij een levensteken heeft gegeven.

Erg fijn om weer eens iets van Gerry Rafferty te horen.
Het betreft een aantal oude songs, niet de hits zoals Baker Street en dat is toch erg knap voor een "come-back-album". Stoer om dan gewoon zijn eigen favoriete nummers daar op te zetten en niet de platgetreden paden.
Met name het nog nooit gereleasde nummer "Your heart's desire" is weer de Gerry Rafferty zoals we hem kennen.
Laten we hopen dat er weer nieuwe albums komen met nieuwe songs!

Father McKenzie

Al is dit niet echt een verzamelaar, toch? Gewoon nieuw werk toch?
Ik las het één en ander over een alcoholverslaving en aan lager wal raken... maar ik las ook iets van nog jaarlijks 90.000 € aan auteursrechten te ontvangen... en zijn huis in Toscane... zo erg aan lager wal vind ik dat nog niet; Tenminste niet als hij effectief zijn gevecht met de drankduivel overwonnen heeft;
Toch eens kijken of ik dit album ergens vinden kan, ik wist niet eens van het bestaan hiervan af, eerlijk gezegd. Zo weinig ruchtbaarheid of promotie werd er rond gevoerd.

avatar van gaucho
Hanta-Yo schreef:
Met name het nog nooit gereleasde nummer "Your heart's desire" is weer de Gerry Rafferty zoals we hem kennen!

Your heart's desire was ooit de B-kant van de single Shipyard town (1988), van het album North & South. Maar die B-kant was een non-album track, waarvan ik nooit begrepen heb waarom hij het album niet gehaald heeft. Uitstekend nummer.

Ik ben een fan van Rafferty, heb de meeste van zijn solo-albums en ik ben blij dat hij zijn leven weer een beetje op de rails lijkt te hebben na zijn zwervende bestaan en alcoholverslaving. Ook blij met een teken van leven in de vorm van een nieuw album, maar ik weet nog niet zo zeker of ik deze ook ga aanschaffen. Ik ben nooit zo dol op remakes, ook al zijn het dan (gelukkig) zijn minder bekende nummers. Maar ik ben toch van plan er eens naar te gaan luisteren.

Wat bedoelen ze trouwens met die 'new edits' van de nummers van zijn vorige album Another world? Zijn dat andere (kortere? langere?) versies van de bestaande uitvoeringen? Kan iemand die het album heeft daar zijn licht eens over laten schijnen?

record.ed
Life Goes On , ook zonder Gerry. Goeie plaat * * * * *

avatar van Gert P
Deze ken ik niet maar met collected ben ik wel erg blij

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik heb deze ooit gewonnen bij een popquiz, toch maar eens gedraait en positief verrast kan ik zeggen. Vooral The Waters of Forgetfulness is een geweldig nummer.

avatar van nlkink
Rafferty heeft een paar jaar een eigen site gehad, overigens na zijn dood weer opgestart door zijn dochter, waarop hij af en toe nieuw materiaal beschikbaar stelde. Door diverse oorzaken is dat initiatief uiteindelijk doodgebloed. Life Goes On bevat een selectie van materiaal dat Rafferty in die periode beschikbaar heeft gemaakt. Ook bevat het album inderdaad een b-kant uit de North And South periode.
Omdat verreweg het meeste 'nieuw' opgenomen liedjes en een paar remakes bevat, ben ik persoonlijk genegen om dit album als een reguliere uitgave te beschouwen.
Ik hoor dit liever als Another World uit 2000 en zie het een beetje als een afscheidsplaat.

Father McKenzie schreef:

Al is dit niet echt een verzamelaar, toch? Gewoon nieuw werk toch?

Ja, mee eens. En daarom heb ik het er vandaag op gewaagd om deze om te zetten naar een regulier album. Gewoon jammer van zo'n album als deze om tussen de verzamelaars te staan.

En zojuist geaccepteerd! Dank, sheep67.

avatar van Gerry Rafferty

Klopt helemaal, echter is de versie op dit album een remix!
Waar hierboven aan gerefereerd wordt is vele malen mooier en onbegrijpelijk dat die niet op het album "North & South" is verschenen. Gerry Rafferty heeft tijdens zijn optreden in Utrecht op 17 februari 1993, "Heart's desire" live gezongen, met de aankondiging, dat het niet goed genoeg was, voor het album. Het is dan ook verschenen als B-kant van "Shipyard Town" op vinyl en cd- single!

avatar van Wyverex
Gemengde gevoelens bij dit album. Altijd links laten liggen omdat het zijn laatste was, en dat kon ik als vrij recente fan precies niet hebben. Met Rest in Blue is daar verandering in gekomen dus de CD mocht eindelijk in de speler.

De meeste remixes voegen wel iets toe aan het nummer, al is het wat kleins of subtiel. Enkel Time's Caught Up On You vind ik volledig overbodig. Enkele nieuwe lijntjes tekst, en de heerlijke vaart dat het origineel heeft is uit het nummer.

Dit, en Because vielen me op als mindere tracks. Verder was het weer heerlijk om z'n stem te horen. Ik kijk uit naar m'n eerste luisterbeurt van de volgende plaat.

Ik denk niet dat ik dit album vaak in z'n geheel zal luisteren, door de eerder vermelde nummers. De rest wil ik met veel plezier verder ontdekken.

gaucho schreef:

Your Heart's Desire was ooit de B-kant van Shipyard Town (1988), van het album North & South. Maar die B-kant was een non album track, waarvan ik nooit begrepen heb waarom hij het album niet gehaald heeft. Uitstekend nummer.

Gerry Rafferty schreef:

Klopt helemaal, echter is de versie op dit album een remix! Waar hierboven aan gerefereerd wordt is vele malen mooier etc. etc.

En sinds kort ben ik erachter hoe je op een hele goedkope manier aan Your Heart's Desire uit 1988 kunt komen! Die staat nl. onder de titel Heart's Desire op de Premie CD 1988 Internationaal (https://www.discogs.com/Various-Premie-CD-Internationaal-88/release/4431487).
Als je in je woonplaats een paar kringloopzaken afstruint is er een redelijke kans dat je 'm vindt tussen diverse jaagangen Aangenaam Klassiek, de Heineken Millennium Mix, die gratis CD's van de Muziek10Daagse en Froger/Toppers-meuk. En als dat niet lukt staan er momenteel een handjevol te koop op Marktplaats. Happy Hunting!

avatar van gaucho
nlkink schreef:

Haha, grappig, en goed om te weten! Ik heb de vinylsingle (waarop het nummer op de B-kant ook gewoon 'Heart's desire' heet, zonder 'Your' - dat zal dus wel de oorspronkelijke titel geweest zijn). Maar op CD lijkt me dit ook wel een leuk hebbedingetje. Best kans dat ik 'm al tig keer ben tegengekomen bij de kringloop, maar bij albums als deze heb ik nooit verder gekeken dan het ruggetje of de voorkant van het hoesje.
Zal het in de gaten houden op mijn volgende strooptochten. Bedankt voor de tip!

Blijft overigens vreemd dat ze een B-kantje, dat nooit eerder of later op CD verschenen is, op zo'n premieplaat zetten. Je zou dankzij dat nummer maar interesse krijgen voor dit album van Gerry Rafferty, en moeten concluderen dat dat fraaie nummer van de premieplaat er niet eens op staat...

avatar van nlkink
Ik ben gisteren langs drie kringloopzaken in Assen geweest en kwam deze helaas niet tegen. Mijn exemplaar komt nu binnen via Marktplaats. Wel kwam ik de Premie CD 1987 Internationaal tegen, eentje van een jaar eerder dus, en diverse jaargangen van de klassieke versie. 1989, 1990 en 1993, if memory serves.
Op de premie CD van 1988 staan een aantal echte hits. De keuze van de B-kant kan natuurlijk een bewuste keuze van de samenstellers zijn geweest, omdat het gewoon een goed nummer is. En je voegt iets unieks toe aan de tracklist. Het kan ook een vergissing zijn geweest. Misschien had Shipyard Town eigenlijk op de CD moeten staan.

avatar van Gerry Rafferty
Ik heb de cd-single ten tijde van de release jn 1988 gekocht op het polydor label 887 415-2, met een drie-tal tracks:
1. Shipyard Town (single version)
2. Heart's desire *
3. Shipyard Town (album version)
*Not available on LP/CD/MC
De versie van "Hearts Desire" is vele malen beter dan wat later is verschenen op "Life Goes On".

avatar van luigifort
Leuk dat je op je eigen album reageert

Gerry Rafferty schreef:
1. Shipyard Town (single version)
2. Heart's desire *
3. Shipyard Town (album version)
*Not available on LP/CD/MC (vermeld op de hoes)
Deze versie van "Hearts Desire" is vele malen beter dan wat later is verschenen op "Life Goes On".

avatar van nlkink
....best wel sneu dat je in 1988 zelf een exemplaar van je eigen single moest kopen.

avatar van nlkink
Daar ik Life Goes On maar niet voor een acceptabele prijs heb kunnen aanschaffen heb ik het uiteindelijk via het lidmaatschap bij de plaatselijke bibliotheek geregeld dat ik de CD een week in huis kreeg. Natuurlijk voor eigen gebruik een copie geregeld en het album een aantal keren beluisterd. Veel liedjes kende ik uiteraard al. Dit album bestaat deels uit nieuwe edits en mixen van nummers voorafgaande albums. Uit een documentaire die (deels) op YT te zien is heeft Rafferty gekozen om die nummers te herbewerken die veel voor hem betekenden. Ook leverde hij 'nieuw' materiaal met een cover van Beatles-nummer Because en religieus getinte nummers Kyrie Elison, Adeste Fidelis (in Latijn) en Silent Night. Die nummers werden hier thuis met instemming begroet door mijn lief die van katholieke afkomst is. Mijn persoonlijke favoriet onder de 'nieuwe' nummers is de traditional The Maid Of Culmore, en ik moet zeggen dat de remix van Your Heart's Desire me ook heel goed bevalt.
Rafferty beschouwde dit album als zijn afscheid. Toch is er met Rest In Blue nog een fraai vervolg op dit toch wel melancholieke album is uitgebracht. Voorlopig kan ik toe met mijn CD-R copie van Life Goes On, maar ik hoop 'm ooit nog eens te vervangen voor 'the real thing'.

nlkink schreef:

Dit maakte me nieuwsgierig, en ben dan maar eens op Discogs gaan kijken. Ik heb me serieus verslikt, niet onder de €80 aangeboden.

Blij dat ik hem heb, maar ik hoop dat je m ook nog vindt, nlkink!

avatar van nlkink
En dat is gelukt, Wyverex! Op 5 januari j.l. via Amazon.de besteld voor ca. € 22,- incl. verzendkosten en vanmiddag vond ik 'm al in mijn brievenbus. Ik kon voor net over de € 7,- ook een exemplaar bestellen van Over My Head wat inhoudt dat ik wat betreft Rafferty nu compleet ben en dat mijn gebrande CDr van Life Goes On de kliko in kan.

nlkink schreef:

Oh dat is fantastisch nieuws en je van harte gegund! Wat een leuk begin van het jaar! En groot gelijk dat je Over My Head mee besteld hebt, ook een goed album. Ik heb deze met de eindejaarsperiode vaker geluisterd dan gemiddeld dus het zit vers in m'n geheugen. Extra leuk dan dat een andere liefhebber hem ook te pakken heeft. Door de extra aandacht heeft The Maid of Culmore zonder huur te betalen lang in m'n hoofd rondgehangen.

avatar van nlkink
.....en deze week vond ik voor € 1,- nogmaals de CD Premie CD 1988 Internationaal met daarop de vroegere mix van Hearts' Desire in één van de lokale kringloopzaken. Ik heb het exemplaar 'ingeleverd' bij de plaatselijke platen- en CD-zaak. Waarschijnlijk gaat de CD niet eens de rekken in maar wordt er contact opgenomen met een klant die dit op waarde weet te schatten.
Het is dus nog steeds mogelijk om de CD op te snorren zonder dat je op kosten wordt gejaagd.