Loudness - Loudness Live 2002 (2003)

Japan
Label: Tokuma

1. Biosphere (3:59)
  2. Hellrider (5:33)
  3. Loudness (5:50)
  4. Sexy Woman (5:36)
  5. Ares' Lament (6:04)
  6. Wind from Tibet (5:09)
  7. Slaughter House (3:50)
  8. The End of the Earth (4:59)
  9. Stay Wild (6:22)
  10. Crazy Night (8:31)
  11. Crazy Doctor (4:34)
  12. In the Mirror (3:49)
  13. S.D.I (5:50)
  14. What's the Truth? (5:05)
  15. The Pandemonium (4:47)
avatar van Lonesome Crow
Tussen 21 december 2000 en 4 september 2002 verschenen in Japan 3 volwaardige studio CD's en 2 live CD's van Loudness !

Omdat in mei 2003 nog niets nieuws van Loudness verschenen was besloot men om maar een live dubbel CD op de (Japanse) markt te gooien met een registraties van concerten uit 2002.

De plaat begint sterk met 2 "nieuwe" nummers (met nieuw bedoel ik dus songs op plaat gezet nadat de originele line-up weer bij elkaar gekomen was in 2001).
Het zijn ook 2 songs van het toen meest recente studio album "Biosphere" wat ook een vrij goed Loudness album is.

Jammer dat we dan voor de 5de keer een officiele registratie van "Loudness" horen (een goed nummer maar ik kan het eigenlijk niet meer horen).
Gelukkig daarna 2 oude nummers die nooit "Sexy Woman" en maar 1x eerder "Ares' Lament" live zijn verschenen.

Daarna een blok van 4 songs waarvan 3 nieuw (altijd tof om te horen in een live versie) en zowaar "Slaugter House" die origineel werd ingezongen door de voorgaande zanger Masaki Yamada.
Tot dusver een redelijk goede songkeus voor een zoveelste live CD, de uitvoeringen zijn prima zoals altijd maar daarna volgen 4 songs die we bij elkaar opgeteld al 13 maal eerder live gehoord hebben !!!

Het beste hebben ze voor het laatst bewaard want de 2 slotnummers komen van mijn inziens het beste studio album sinds de originele line up weer bij elkaar is nml "Pandemonium".

Als extra zitten er 3 filmpjes bij van de songs "Boisphere", "Heavy Chains" en "Speed".
Op zich leuk maar meer ook niet, aangezien ze niet als audio track erop staan zijn ze ook niet vermeld in de tracklist.

Mensen die niet al te veel van Loudness hebben of kennen zullen dit album hoger waarderen als ik.
Maar die zullen wel weer niet de hoge Japanse importprijs daarvoor over hebben....