Arsis - Starve for the Devil (2010)

Label: Nuclear Blast

1. Forced to Rock (2:56)
  2. A March for the Sick (4:23)
  3. From Soulless to Shattered (Art in Dying) (4:27)
  4. Beyond Forlorn (4:01)
  5. The Ten of Swords (3:44)
  6. Closer to Cold (5:08)
  7. Sick Perfection (3:55)
  8. Half Past Corpse O'clock (4:12)
  9. Escape Artist (4:22)
  10. Sable Rising (3:36)
  11. A Pound of Flesh (For the Hell of It) * (3:27)
avatar van Devoo
Degelijk album waar enkele strakke riffs ten gehore gebracht worden. Jammer genoeg kent deze plaat onvoldoende variatie, waardoor het niet altijd even boeiend is. Maar er staan zeker sterke songs op en de thema's zijn een stuk amusanter dan op het voorgaande album.

avatar van Don Cappuccino
The Lake kan weg in de tracklist, is net voor de releasedatum van de cd gehaald door copyright schending (dat gedoe ook altijd met die dingen)

avatar van Don Cappuccino
Beter album dan dat ik had verwacht, vaak sterke riffs, goed drumwerk en de zang is ook wel goed. Het enige wat jammer is, is dat de nummers verder in het album op elkaar gaan lijken in opbouw. Gitaristen zijn erg goed, spelen lekkere solo´s. Conclusie: Meer variatie, dan had er misschien 4,0* gestaan, nu 3,5*

Hele degelijke plaat. Arsis wordt volgens mij vaak getypeerd als technical death metal, maar dat vind ik ietwat misplaatst. De leadpartijen lijken soms rechtstreeks afkomstig uit de jaren 80. Ik hoor ook vaak een thrash-sound opduiken. De leads uit bijv. 'Sick Perfection' konden zo van Andy LaRocque afkomstig zijn.

Melodisch boeit het ruim voldoende en het is een strakke band, maar ik heb wel het gevoel dat ik 't allemaal al eens eerder heb gehoord. Ze gooien nog geen écht hoge ogen, maar wellicht komt dat in de toekomst nog?