Lack Of Existence is een erg lekker trackje. Prima kicks en na een de 1e komt er een melodietje bij. Nog niet het hoofdmelodietje, maar een kort, redelijk simpel melodietje, klinkt best goed. Daarna volgt nog een break waarin een hoog schel deuntje boven drijft. Klinkt zeer goed. Even hierna zakt het hoge deuntje weer in, volgen enkele vocals en komt het hoofdmelodietje boven. Na een korte opbouw barst het nummer los en vormt het een erg goedklinkend geheel. Voor mij wel een favoriet.
Intimidation is een heel pak minder. Teveel gerap en de sfeer die erg goed aanwezig was in Lack Of Existence is hier verdwenen. Ook de melodie is niet sterk.
Bloodlust is de tweede topper op deze EP. Zou maarzo een toekomsige klassieker kunnen worden. Opent sfeervol met nachtelijke geluiden en kleine kickjes. Na een vocal begint het nummer echt met beuken. Erg lekkere kick ook. Ook in dit nummer is er na een tijdje een break met voicesamples gevolgd door een tweede reeks kicks met een gave melodie. Qua opbouw nagenoeg hetzelfde dan het eerste nummer, maar dit bevalt me prima. De tweede break is opgevuld met een vocal van de Canadese Nikkita Bradette, wiens rol steeds groter wordt in de Hardcore en Hardtyle industrie, maar dit terzijde. De hoofdmelodie is hier redelijk snel en druk, maar daarom niet minder goed. Het nummer bouwt na een tijdje goed af.
The Wolves of Creation is ook een prima nummer, maar kenmerkt hier zich door de geheel andere sfeer. Geopend door duistere geluiden en mysterieuze klanken. Het tempo is hier lager dan bij de andere nummers, wat ook wel past in dit nummer. De bijgeluiden zijn erg sterk in dit nummer. De voicesamples passen niet echt in het nummer, omdat de vocals niet zo duister zijn, terwijl de melodie en geluiden dit wel zijn. Dit nummer is over het algemeen ook zeer geslaagd.
4 sterren, ondanks het mindere Intimidation.