Masters of Hardcore Chapter XXVIII - Pole Position Lap II (2009)

Electronic
Label: Masters of Hardcore

1. Noize Suppressor - Pole Position (Lap II Anthem) (4:08)
  2. DJ Outblast - Pride & Pain (5:52)
  3. Re-Style - Get It Crackin (4:03)
  4. Lenny Dee - Forgotten Moments [Ophidian Remix] (5:13)
  5. Korsakoff - Voices (3:38)
  6. Nosferatu en Mad Dog - Lack of Existence (4:03)
  7. T-Junction en Rudeboy - How Soon We Forget (4:16)
  8. Predator en Hellsystem - Addicted 2 Violence (3:54)
  9. Nitrogenetics - Inside Your Head (3:55)
  10. Negative A en Counterfeit - Present Danger (4:34)
  11. DJ D - Get It Right (4:27)
  12. Tomcat en Rudeboy - Organized Confusion (4:35)
  13. Hellsystem - Set Me Up (4:01)
  14. Masters Of Ceremony - UNDR_CTRL09 (4:12)
  15. State of Emergency - For the Headstrong (4:02)
  16. D-Passion - Straight in Your Face (3:46)
  17. Satronica - Life Blood Pain Death [Tymon Remix] (3:44)
  18. Drokz - Shotta (3:47)
  19. T-Junction en Angerfist - Culture (4:37)
  20. Re-Style - Planetgroover (4:03)
  21. DJ Outblast en Angerfist - Delusion (4:38)
  22. Nosferatu - Bloodlust (4:03)
  23. Paul Elstak - Angels Deserve to Die (3:43)

met Beatstream en Radiate

24. Angerfist - Maniac Killa [Hellsystem Remix] (4:12)
  25. DJ D - D-Power (Official Dominator 2009 Anthem) (4:47)
  26. Korsakoff - Surround Me (3:54)
  27. Kasparov - Part of the Project (4:14)
  28. Promo - Rising Out the Dark (4:25)
  29. Tha Playah - Walking the Line (4:26)
  30. Predator - Unified Destination (Syndicate 2009 Anthem) (4:11)
  31. Angerfist - Tonight (4:16)

met Crucifier

32. Re-Style - Come True (4:16)
  33. Day-Mar - Guess What (4:38)
  34. Masters Of Ceremony - Break (4:14)
  35. Drokz - Stealin Yo Shit Part 2 [The Frenchcore Edition] (4:05)
  36. Akira - France Make Sum (3:41)
avatar van Hellblazer
Daar is 'ie dan weer. De nieuwe Masters of Hardcore. Ditmaal een vervolg op een eerdere editie, namelijk Pole Position, een jaar geleden uitgebracht. Ook hier staan weer een aantal zeer lekkere nummers op. Het Anthem van deze CD vind ik niet geweldig, maar toch een lekker nummertje. Outblast heeft ook weer een prima nummer afgeleverd met een sample van Linkin Park. Re-Style heeft ook goede nummers op deze CD. Zijn beste is Come True, maar ook zeker niet slecht zijn Planetgroover en Get It Cracking. Come True heeft een stevig tempo en een heel lekker melodietje. Met de kicks erbij vormt het een heerlijk Hardcore nummer. Ophidian heeft ook een zeer goed Remix gemaakt van Lenny Dee's '' Forgotten Moments''. Korsakoff heeft ook een nieuwe plaat afgeleverd en natuurlijk staan er dan ook op deze CD wat nummers van op. Voices is de beste. Flink tempo en doordravend melodietje. Haar andere nummer, Surround Me is ook goed, maar toch iets minder stevig. Een van de beste nummers is ''Lack Of Existence'' van Nosferatu en Mad Dog (waarom staat dat er niet bij hier?). In het begin een heerlijk bassje en daarna een prima melodietje erbij. Daarna wordt het even wat rustiger en komt er een hoog deuntje bij. Dat deuntje wordt helaas niet verder gebruikt, want het is echt een geweldig muziekje. Maar er komt al een ander melodietje bij die ook zeer goed is. T-Junction en broer Rudeboy (staat er ook niet bij..) hebben samen ook een goed nummer gemaakt. Nitrogenetics hebben onlangs ook een nieuw plaatje uitgebracht. Jammer dat ''Down Like Gravity'' hier niet opstaat, want die is nog beter dan dit nummer, wat overigens ook wel een goed nummer is. ''Present Danger'' is ook een prima nummertje. Tof melodietje en nog redelijk origineel ook. DJ D heeft ook al een paar goed nummers gemaakt. Hij heeft zichzelf met ''Disharmonic Harmony'' nog nooit overtroffen, maar dit nummer komt toch wel in de buurt. Organized Confusion is dan weer een slag minder. Niet slecht, maar staat me gewoon minder aan. Hellsystem heeft een heel herkenbare stijl door zijn hoge, ietwat krijsende melodietjes en de herkenbare kicks. Dit is wel een van zijn beste nummers. Heel tof melodietje en leuke sampletjes. UNDR_CRTL09 is een remix van Under Control. Wel een stuk minder helaas. Het mist de sfeer van het originele nummer. Best jammer. ''For the Headstrong'' is wel een heerlijk nummer die ook in mijn favorieten staat. Goed melodietje en heel energiek. D-Passion kan er ook wat van, dat bleek wel met zijn nieuwste CD. Dit nummer is ook prima. Life Blood Pain Death [Tymon Remix] is een aggressief nummer met brute kicks. Niet geweldig. Het nummer van Drokz is best een goede afsluiter. Lekker druk, en goede kicks. Ook de vocals zijn erg leuk. Het melodietje is ook toepasselijk.
'' Culture'' van T-Junction (en Angerfist) is een goede opener van CD 2. Delusion van Outblast (en Angerfist) is ook wel prima maar niet hoogstaand. ''Bloodlust'' wel. DJ Paul heet ook een nieuwe EP in de maak, want hier staat er al een nummer van op. Het nummer is als geheel niet zo geweldig, maar de sample van System Of A Down met Chop Suey! is wel heel goed. Jammer dat DJ Paul er een beetje een zooitje van maakt. Hellsystem heeft ''Maniac Killa'' wel goed geremixt. Herkenbare Hellstystem sfeer, maar nog steeds zo aggressief als het origineel. DJ D heeft een prima Anthem voor Dominator '09 gemaakt. Kasparov heeft 2 nummers gemaakt die erg veel op elkaar lijken, alleen de kicks zijn echt te onderscheiden. Dit is dan toch de minder goede versie van de 2. Promo's nummer is ook prima. Goede melodie en redelijk dikke kicks. Walking The Line vind ik ook een goed nummer door de melodie. Predator heeft onlangs ook het Anthem uitgebracht voor Syndicate. Tonight is een redelijk hard nummer. Bevalt wel heel goed door het dreigende melodietje en het hoge tempo. Day-Mar heeft ook een nieuw nummer. Bevalt alleen door de voicesample al goed. Break is een redelijk hard doorstampend nummer. Ook hier een goede sample en lekker hard ook. Drokz heeft een prima FrenchCore nummer gemaakt. Lekker vlot, goede melodieljn erbij en prima vocals. Akira heeft een overwegend matig nummer gemaakt. Akira maakt chaotische nummers met hoog tempo en veel breaks. Bevalt mij niet echt. Jammerlijke afluiter dus.

Goed nieuw deel dus. Geen slecchte nummers te bekennen, een enkele matige, maar grotendeel aangename en goede nummers.
4 ****

avatar van Arrie
Huh dit had je toch al eerder gepost? Verwijderd en weer geplaatst om het album hoog in de updates te krijgen ofzo?

avatar van Hellblazer
Nee ik had hem per ongeluk verwijderd. Maar ik had hem gelukkig eerst op de computer in een .txt bestand getypt dus ik had hem nog wel.