Belle and Sebastian - Books (2004)

Label: Rough Trade

1. Your Cover's Blown (6:02)
  2. Wrapped Up in Books (3:34)
  3. Your Secrets (3:12)
  4. Cover [Version] (6:32)
  5. I'm a Cuckoo [Japanese Version] * (3:39)
  6. Final Day (Slow) * (2:16)
Een nieuwe goeie EP?

avatar van starbright boy
Nog niet gehoord, maar hij is ale een tijdje uit. Ik zal hem wel een keer kopen.

Bloompje schreef:

Een nieuwe goeie EP?

"Wrapped up in books" stond al op hun laatste album... maar vooral "You cover's blown" is erg apart! Las op Pitchfork dat hij door NME de indie Bohemian Rhapsody genoemd werd, en dat is een mooie omschrijving... er worden heel wat stijlen gemixed in dit nummer!

Vandaag weer 's geluisterd en ik vind hem toch wel erg mooi. Het dameskoortje in Wrapped Up kan me ook erg bekoren, bv.

avatar van Reint
De nummers van deze EP staan niet op Barman, klopt dat?

avatar van itchy
Reint schreef:
De nummers van deze EP staan niet op Barman, klopt dat?

Dat klopt, want die verzamelt alle EP's die in hun periode op het Jeepster-label zijn uitgekomen. Deze EP dateert van daarna.

avatar van Reint
Bedankt. Wrapped Up In Books is trouwens een heel mooi nummer.

En Alex Klobouk is ook weer rijk vertegenwoordigt (cover van de EP, de clip: http://nl.youtube.com/watch?v=iBU-MxydbWQ).

avatar van Bertus
Twee tracks toegevoegd die slechts op de in Japan uitgegeven versie staan. In hoeverre dit inhoudelijke toevoeging is, moet iedereen zelf uitmaken, maar persoonlijk vind ik I'm A Cuckoo in het Japans niet gek veel toevoegen. Aan de andere kant: het heeft zo zijn curiositeitswaarde en het is toch verdomd knap van Stuart Murdoch dat ie het voor elkaar gekregen heeft. Want ja, hij heeft het zelf ingezongen. Ben toch benieuwd wat voor een steenkolenjapans hij moet hebben

Final Day is een fraaie cover van de Young Marble Giants, een bandje waarvan naar het schijnt B&S nogal wat georven heeft. Moet ik maar eens beter gaan beluisteren.

avatar van Arrie
Bertus schreef:

Oeh, dat lijkt me toch wel erg leuk! Die ga ik eens opzoeken!

avatar van Bertus
Eigenlijk is dit toch wel hun leukste ep na het zesluik dat op Push Barman terecht gekomen is. Vooral het openingsnummer is geniaal!