Cohen: The Scandinavian Report (2009)

Zweden

14. Olle Ljungström - Chelsea Hotel #2
  15. Sophie Zelmani - Waiting for the Miracle to Come
  16. Christel Alsos - Suzanne
avatar van muziekobsessie
normaal sla ik tribute cds altijd over echter toen ik wist dat de producer van Zelmani dit produceerde heb ik 'm ff gecheckt. En godzijdank degene die dit lezen zijn gezegend met de tip van onbetwist de aller, aller mooiste plaat van 't jaar.
Elk nummer is zodanig goed bewerkt dat je je afvraagt of de cover-versie's niet beter zijn dan 't origineel. . Ja je leest 't goed, en ik haat tribute cd's en ik haat covers, maar deze is zo hemels mooi (en iedereen voor wie ik m gebrand hebt 't zelfde)dat soms de tranen in mijn ogen staan bij hard volume.

First we take manhattan klinkt als een jaren 30 nummer en 't lijkt wel of ie zo bedoeld is.
If it be your will is zo tergend mooi hemels gezongen dat toen ik 't origineel weer is opzette die tegen vond vallen.
Hey thats no way to say goodbuy eveneens prachtig subtiel begonnen en dan die waanzinnige strijkers die je echt raken net als met de producer Lars Halapi zelf die Sisters of mercy heel intiem en groots tegelijk brengt.
Dansa mig till karlekens klinkt als een kaizers orchestra versie die ik ook veel toffer vind dan origineel zelfs in t Zweeds.
In my sectret life zal elke Damien Rice liefhebber op zijn knieen krijgen.

Ik weet dat in Nederland deze cd totaal onopgemerkt voorbijgaat, maar laat jullie Mume gasten die dit lezen dit een kans geven en je levensgeluk is voor een tijdje verzekert. Producer lars halapi is voor mij echt de aller beste producer op dit moment en heeft deze cd in 4 dagen op opgenomen.

hier de myspace link COHEN - The Scandinavian Report / A tribute album op MySpace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

avatar van muziekobsessie
Stel je voor een hele plaat zo mooi als Hallalujah van Jeff Buckley, terwijl dat nummer bij mij op mijn begravenis gedraaid mag worden!!! Geen minpuntjes dan??Nou oke net geen 5 vanwege Dernokrati die is echt suf in t zweeds. maar een mooie 4,5 is ook goed!! Valt me tegen van Mume dat verder niemand op zo'n parel als dit reageert. Blijkbaar toch weinig avonturiers hier.......

avatar van Boomschors
Ik ben het helemaal met je eens (en ook van mij een 4,5). Er zit veel talent in Zweden!

First We Take Manhattan, In My Secret Life en Waiting for the Miracle to Come zijn toch wel mijn favorieten van dit album.

Sheplays
So sundstrom?
To say goodbuy?
Olie ljungstrom?

avatar van muziekobsessie
Liefhebbers van dit album raad ik zwaar aan ook is Lars Halapi's solo plaat te luisteren "when your tv makes me cry" uit 2005