Leuk, zo'n album waar je als eerste iets bij kan schrijven en de eerste stem op kunt uitbrengen. Onbekend en onbemind plaatje hier op deze site, en ik snap ook wel waarom. Is hier nooit aangeslagen, maar in de VS leverde dit album drie hits op, waarvan er eentje, Falling, de Billboard top 20 haalde.
Dat nummer had ik destijds, in 1978, een enkele keer gehoord op de Nederlandse radio en was vermoedelijk de reden dat ik dit album korte tijd later eens uit een uitverkoopbak viste. En ik heb 'm altijd gehouden, want dit is een aangename countryrockplaat, die toegankelijk genoeg is om succesvol te zijn in de hitparades. De country is hier overigens niet sterk vertegenwoordigd. Het gaat meer de richting op van soft-rock in de stijl van Bread en Dan Hill.
Het betreft hier een eenmalig samenwerkingsverband van Larry LeBlanc en Pete Carr. De laatste maakte ooit deel uit van Hourglass, de band die geldt als voorloper van de Allman Brothers Band. En Larry LeBlanc maakte een paar soloplaten en zou later bekendheid vergaren in het christelijke muziekcircuit.
Het is gewoon een lekker aangenaam countryrockplaatje met hoorbaar commerciële potentie. Vocaal sterk, ietwat gladgestreken, soms soft en soms stevig rockend, zoals in Stronger love en Something about you. Dat laatste nummer vind ik meteen een van de sterkste nummers van het album. Op sommige andere nummers - met name in die hitsingle - krijgt de sentimentaliteit iets teveel de overhand en dat doet wat afbreuk aan het eindresultaat.
The Short Music Career of LeBlanc and Carr – Mental Itch - mentalitch.com