Nappy Roots - Wooden Leather (2003)

Label: Atlantic

1. Intro (0:35)
  2. Good God Almighty (4:27)
  3. Nappy Roots Day (4:09)
  4. Roun' the Globe (4:08)
  5. Lac Dogs & Hogs (4:25)
  6. Sick & Tired (4:25)
  7. Twang (4:11)
  8. Leave This Morning (4:20)

met Raphael Saadiq

9. Work in Progress (4:40)
  10. Push On (4:03)

met Anthony Hamilton

11. No Good (5:18)
  12. These Walls (3:57)
  13. War / Peace (4:23)
  14. Roll Again (4:19)
  15. What Cha Do? (The Anthem) (4:12)
  16. Light & Dark (4:27)
  17. Outro (0:43)
  18. Roun' the Globe [Collipark Remix] * (4:06)

met Ying Yang Twins

avatar van Word_Play
Superlekker en gevarieerde plaat. Alles staat erop, van bluesachtige sombere tracks en lekkere soulnummers tot aan de 808-clubbangers. De zes MC's voegen allemaal hun eigen unieke bijdrage toe, en maakten dit tot een van de betere platen van 2003.

****.

Social_Mask
De stem van 1 van de rappers doet me denken aan Cee-Lo. Idd, erg gevarieerd. Alleen die clubbangers, daar vind ik niet veel aan. Lac Dogs.. begin vind ik matig, maar aan het einde is het wel leuk. Dat nummer met Anthony Hamilton is erg goed, goede teksten, en die beat past erg goed bij Anthony Hamilton. En doet hij ook niet mee op Sick and Tired(en Light And Dark)?
Vind niet alle MC's erg goed, maar geen enkel is ook echt slecht. Nog een paar luisterbeurten nodig, maar lager dan 3,5* wordt dit niet.

Social_Mask
Dit klinkt heerlijk! These Walls heerlijke Blues achtige numer. Prachtig! Heb hem nu al 2 keer beluisterd dit, en wat geweldig. Laat ik eens beginnen met 4*, wat zeer zeker zal stijgen.

Social_Mask
Ik herinner me dit als een erg erg goed album, dus die 4* lijken me nu wat te laag. Moet even kijken of ik dit album weer kan vinden en nog een luisterbeurt geven. Ik draai nog wel steeds These Walls, en dat blijft een heerlijk nummer.

avatar van Reijersen
Zo te lezen moet ik dit ook maar eens gaan proberen

avatar van Reijersen
En zo geschiedde. En ik moet zeggen het beviel best aardig. Op gegeven moment vond ik de raps wat van het zelfde, maar het is zeker een interessant album.

3,5 ster.