Haddaway - The Album (1993)

Trinidad en Tobago
Pop / Dance
Label: Coconut

1. What Is Love (4:27)
  2. Shout (4:33)
  3. Yeah (3:41)
  4. Rock My Heart (4:16)
  5. When the Feeling's Gone (4:15)
  6. What Is Love [Rapino-Brothers-Mix] (3:48)
  7. Life (4:18)
  8. Mama's House (4:03)
  9. Come Back (Love Has Got a Hold on Me) (3:57)
  10. Sing About Love (4:40)
  11. I Miss You (4:12)
  12. Life (Album Re-Mix) (4:30)
Vroeger vond ik dit zo'n leuke cd, haha! Maar eigenlijk is alleen What is love? nog leuk om naar te luisteren.

avatar van John Doe
Gelukkig ken ik die alleen, vond ik wel mooi klinken toen ik 8-9 was.

avatar van T.O.
Deze gast kwam toch niet uit Nederland?

Geboren als Nester Alexander Haddaway in Tobago, West Indië.
Haddaway groeit op in Washington (VS) en verhuist naar Cologne, in Duitsland, waar hij aan ‘t werk wil als zanger en danser. Daar maakt hij eerst deel uit van de groep ‘Elegato’ met keyboard-speler Alex Trime..

avatar van gemaster
Wendy van Dijk heeft nog bij deze gast op de achtergrond gedanst.

avatar van Jordy
Ook geen Nederlandse producers volgens mij... misschien kan tovenaar dit even toelichten?

avatar van Arno

avatar van Haveaniceday
Arno schreef:
Wie kent deze klassieker met What Is Love? en Jim Carrey.

Jaaa!, die clip was een beetje in mijn vergetelheid geraakt, maar hoe geniaal

avatar van FunkStar
Ik heb deze CD nog ergens liggen! What Is Love, Life, I Miss You en Rock My Heart waren lekkere hits!

avatar van monique
destijds vond ik het aardige muziek,maar nu vind ik er niet zoveel meer aan

avatar van Sjaan
Klonk wel lekker niet te lange liedjes... beetje slaapkamerogen had die gast..

avatar van Lennonlover
Daantje schreef:

rock my heart ook hoor!

avatar van marco straaten
What is love is voor mij een klein beetje jeugdsentiment

avatar van Sjaan
ik ken alleen een zwarte hoes eigenlijk....

avatar van musicfriek
Arno schreef:
Wie kent deze klassieker met What Is Love? en Jim Carrey.

Woo hoo! Hij blijft leuk. Ik mocht Jim Carrey niet zo, maar sinds dit filmpje..... geweldig

Haddaway... What is Love blijft een waanzinnige klassieker. Helaas ook het enige nummer wat echt de moeite waard is. Nou ok, Life is ook wel okee, maar vind ik meer kopie.

avatar van The Voice
Ik vind vooral de stem van Haddaway goed, de muziek is minder spannend. "What is love" was echt een wereldhit, daarna werd het toch wel veel van hetzelfde. Wat trouwens wel bij meer van dit soort Eurodance-acts het geval was. De eerste single was een topper, de tweede leek dan veel op de eerste, leuk voor de herkenbaarheid bij het publiek, maar als de volgende singles dan allemaal vage kopieën zijn, houdt het snel op.

Wel jammer, want Haddaway had met gemak een hoogstaand soul-album kunnen afleveren.

Een paar jaar geleden heeft hij nog een single gemaakt met nog zo'n hype uit de jaren '90, Dr Alban "We love the '90's". Blijkbaar verlangen weinig mensen terug naar dat decennium, want die single was geen succes.

avatar van evert-jan
Ik heb ook de cds van " i miss you", en het achtergrondkoortje is zóóóóóó goed! (Echt!!!!)

Ik vond dat ook wel een mooi nummer destijds. Een van de weinige fatsoenlijke ballads in dit genre. Zou niet weten of ik er nu nog iets aan zou vinden.

Overigens doet Haddaway een uitstekende gastbijdrage op het nieuwe album van Wolfram (desbetreffende nummer is ook erg prettig geremixt door Legowelt).

avatar van Emile93
1,0
What is love blijft geweldig maar de rest is niet de moeite waard...

avatar van BlauweVla
Mwha vind het eigenlijk nog meevallen, een paar andere stukken die ook single waren zijn bijna net zo goed als de grote hit wat mij betreft en als album kan het er best mee door, ook omdat er nog wat andere nummers opstaan die best anders zijn, o.a. de ballad "I Miss You".
Voor een jaren 90 album in dit genre zijn het nog best goede popnummers tegelijkertijd, iets wat toen best bijzonder was, want veel euro disco acts hadden louter de titel van een nummer alleen nog maar als songtekst...
Er gaan zelfs geruchten dat het schrijversteam van het Duitse Coconut records achter dit album zit. Gezien de overeenkomst met een Bad Boys Blue van hun, zou dat best es kunnen, goed vertaald naar de jaren 90 dan wel te verstaan.

avatar van Gretz
Morgen niet vergeten om stil te staan bij International Haddaway Day. De 30e editie alweer

Slowgaze

avatar van MIAB
What Is Love blijft voor mij altijd overeind, dat geldt niet voor de rest van dit album 3*

What Is Love (4:27)  --- 5,0
Shout (4:33) --- 3,0