Ann Peebles - Greatest Hits (1995)

R&B / Soul
Label: Hi

1. 99 Pounds (2:22)
  2. Walk Away (3:16)
  3. Give Me Some Credit (3:04)
  4. Heartaches, Heartaches (3:25)
  5. Somebody's on Your Case (2:25)
  6. I Still Love You (3:25)
  7. Part Time Love (2:57)
  8. Generation Gap Between Us (2:26)
  9. Slipped, Tripped and Fell in Love (2:31)
  10. Trouble, Heartaches and Sadness (2:44)
  11. I Feel Like Breaking Up Somebody's Home (2:32)
  12. I Pity the Fool (3:01)
  13. Do I Need You (2:35)
  14. One Way Street (3:00)
  15. I Can't Stand the Rain (2:33)
  16. Beware (3:08)
  17. Love Vibration (2:53)
  18. Doctor Love Power (3:12)
  19. It Was Jealousy (3:01)
  20. Being Here with You (2:37)
  21. I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (2:52)
  22. When I'm in Your Arms (3:09)
  23. Good Day for Lovin' (2:54)
  24. Come to Mama (2:57)
  25. Old Man with Young Ideas (3:08)
  26. If This Is Heaven (3:12)
avatar van El Ninjo
Ann Peebles is zonder twijfel 1 van de allergrootsten uit de "soulstal" van producer Willie Mitchell zoals die te vinden was op het befaamde "Hi-Records" label.

Peebles is eigenlijk geen gewone soulzangeres, maar ze is in wezen een blueszangeres die teruggrijpt naar de traditie van grootheden als Bessie Smith en Dinah Washington.

Dat betekent geen uitbundig gospelzweet, maar consequent ingehouden, bijna rechtlijnig gezongen passie die bolstaat van de onderhuidse tederheid en sexualiteit, dit alles door producer Willie Mitchell verpakt in de meest economische en herkenbare Memphis beat ooit gemaakt.

Ann Peebles heeft ten minste 2 grote klassiekers op haar naam staan die op deze fantastische verzamelaar natuurlijk niet ontbreken.

De eerste is "I Can't Stand the Rain" dat in al zijn droefheid door niemand ooit geëvenaard is.
De tweede is "I'm Gonna Tear Your Playhouse Down", gezongen op een ijzig meedogenloze verwijtende toon. Daar hebben noch het succes van Paul Young noch de woede van Graham Paker ooit ook maar iets substantieels aan kunnen toevoegen.

EVANSHEWSON
El Ninjo schreef:

Héél mooi uiteengezet. En heel accuraat; En héél juist ook nog. Inderdaad, ik vind haar eigen versies ook vaak gewoon stukken sterker en meerzeggend dan soms halfbakken covers.
Souldiva die niet vergeten mag worden.

****

avatar van musicfriek
Dit lijkt me een ultieme verzamelaar idd, ken helaas maar een paar songs hiervan, maar die zijn echt fantastisch. Beetje ondergewaardeerde zangeres hier op de site dunkt me.

avatar van Reijersen
Ann Peebles is een waar heldin, het klinkt misschien wat overtrokken, maar is eigenlijk in alle toonaarden de keiharde waarheid. En waarom? Omdat ik geen zangeres ken die met zoveel passie, gevoel en absolute beheersing de mooiste soulsongs kan bezingen.

Rene1979
Er zijn een behoorlijk aantal Hip Hop klassiekers gemaakt dankzij deze dame. En dan vaak kan ik het niet laten de kijken waar de samples vandaan komen en dan kom ik tot deze hele mooie cd.