El Ninjo schreef:
Ann Peebles is zonder twijfel 1 van de allergrootsten uit de "soulstal" van producer Willie Mitchell zoals die te vinden was op het befaamde "Hi-Records" label.
Peebles is eigenlijk geen gewone soulzangeres, maar ze is in wezen een blueszangeres die teruggrijpt naar de traditie van grootheden als Bessie Smith en Dinah Washington.
Dat betekent geen uitbundig gospelzweet, maar consequent ingehouden, bijna rechtlijnig gezongen passie die bolstaat van de onderhuidse tederheid en sexualiteit, dit alles door producer Willie Mitchell verpakt in de meest economische en herkenbare Memphis beat ooit gemaakt.
Ann Peebles heeft ten minste 2 grote klassiekers op haar naam staan die op deze fantastische verzamelaar natuurlijk niet ontbreken.
De eerste is "I Can't Stand the Rain" dat in al zijn droefheid door niemand ooit geëvenaard is.
De tweede is "I'm Gonna Tear Your Playhouse Down", gezongen op een ijzig meedogenloze verwijtende toon. Daar hebben noch het succes van Paul Young noch de woede van Graham Paker ooit ook maar iets substantieels aan kunnen toevoegen.
Héél mooi uiteengezet. En heel accuraat; En héél juist ook nog. Inderdaad, ik vind haar eigen versies ook vaak gewoon stukken sterker en meerzeggend dan soms halfbakken covers.
Souldiva die niet vergeten mag worden.
****