Daniel Licht - Dexter (2007)

Score
Label: WEA

1. Rolfe Kent - Dexter Main Title (1:41)
  2. Tonight's the Night (1:10)

met Michael C. Hall

3. Beny Moré - Conoci la Paz (3:04)
  4. Kinky - Uruapan Breaks (2:23)
  5. Raw Artistic Soul - Flores Para Ti (5:18)

met Rafael Cortez

6. Blood (1:02)

met Michael C. Hall

7. Ray Armando - Con Mi Guaguanco (7:14)
  8. Mambo All-Stars - Perfidia (2:38)
  9. Sometimes I Wonder (0:32)

met Michael C. Hall

10. Andy Williams - Born Free (2:27)
  11. Kinky - Dexter Main Title [Remix] (1:41)
  12. Escalation (2:11)
  13. Shipyard (2:05)
  14. Deborah Loves Rudy / the House (3:12)
  15. I Can't Kill (2:23)
  16. Voodoo Jailtime (3:00)
  17. New Legs (2:01)
  18. Photo Albums (3:25)
  19. Courting the Night (1:23)
  20. Hide Your Tears (1:37)
  21. Wink (2:09)
  22. Astor's Birthday Party (2:02)
  23. Epilogue / Bloodroom (3:45)
  24. Blood Theme (2:26)
  25. Die This Way (3:57)
  26. Fight or Flight * (1:19)
  27. Nowhere to Hide * (1:44)
  28. The Icetruck Killer * (1:43)
  29. The Fortune * (2:58)
  30. Second Season Suite * (2:01)
avatar van revadebe
Goeie score bij een fantastische serie. ****

avatar van FlyLo
Nogal overbodig begin met allerlei Cubaanse (e.a.) jingletjes.
Enige smet op een uitstekende score bij een geweldige serie.

avatar van hank2
Het is inderdaad een zeer goede score bij een geweldige serie. Nogal gewaagd van Showtime om de redelijk onbekende Daniel Licht te vragen om voor een populaire serie als Dexter een goede soundtrack te maken.

Maar hij is hier ruimschoots in geslaagd. Het begint heerlijk met de Dexter Main Title, overigens niet door Daniel Licht gemaakt. Daarna volgen andere bestaande nummers waarin, net als de stad Miami waar Dexter zich afspeelt, de Cubaanse invloeden duidelijk te horen zijn. Vooral in het begin waar een paar Cubaanse nummers voorbij komen. Niet veel bijzonders, al klinkt Perfidia van de Mambo All Stars wel lekker.

Hierna laat Daniel Licht zijn eigen muziek horen en laat hiermee zien dat de man de perfecte muziek bij de serie weet te maken. Mooie, duistere composities met de Blood Theme als hoogtepunt, heerlijk stukje muziek.

De afsluiter is in mijn ogen het grootste minpunt. Maar dan ook gelijk een volledig mislukt misbaksel. Bij Die This Way laat Licht zijn zoon (denk ik) rappen op een, overigens heerlijke, beat. Maar die Jon Licht faalt heel hard, hij kan totaal niet rappen en heeft absoluut geen flow. Totaal onbegrijpelijk waarom dit nummer er op staat. Aan de andere kant wil Daniel Licht zoonlief natuurlijk even helpen met de rapcarriere.
Naast dit misbaksel is er niks te klagen met deze prima score.

Geweldig, die Cubaanse muziek hierop.

Heb die scene van Dexter met Beny Moré's Conoci La Paz wel 3 keer bekeken, puur vanwege de muziek.

De hele score ken ik verder nog niet, al vind ik Blood Theme wel een briljant stukje muziek.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
En de begintune is natuurlijk ook geweldig.

avatar van Silky & Smooth
Ben dit gaan beluisteren puur vanwege de track Blood Theme. Echt een prachtig nummer. De rest van deze soundtrack is ook erg leuk! De vrolijke, jazzy Cubaanse muziek wordt goed afgewisseld met de donkere, electronic Dexter themes. Het enige echt minpunt is Jon Licht. Ik heb zelden zo'n waardeloze rapper gehoord...

neo
hank2 schreef:

Ik begrijp niet helemaal wat daar gewaagd aan is. Voor dit medium worden zo vaak componisten ingehuurd die, wel al dan niet, voldoende ervaring hebben opgebouwd. Bovendien was Licht vanaf de eerste aflevering betrokken, nog voordat er ook nog maar gesproken kon worden van een populaire serie.