Basia Bulat - Heart of My Own (2010)

Canada
Pop / Folk
Label: Rough Trade

1. Go On (3:28)
  2. Run (3:02)
  3. Sugar and Spice (3:23)
  4. Gold Rush (3:33)
  5. Heart of My Own (3:49)
  6. Sparrow (2:24)
  7. If Only You (2:47)
  8. I'm Forgetting Everyone (3:25)
  9. The Shore (4:44)
  10. Once More, for the Dollhouse (3:40)
  11. Walk You Down (3:10)
  12. If It Rains (2:32)
  13. Hush (2:25)
Basia Bulat stond in het voorprogramma van The Veils 2 jaar terug (mei 2007).
Haar debuut Oh, My Darling vond ik erg leuk en ik had er zin in. Het blonde meiske en haar band wisten de zaal te charmeren en mij ook en tijdens het laatste nummer van The Veils mochten zij en haar bandleden meedoen op het podium. Een waar feestje dus.

Na twee jaar keert ze terug met Heart of My Own en wederom slaagt ze er in mij te charmeren.
Het klinkt nu allemaal wat minder springerig. Bulat heeft duidelijk ervaring opgedaan door het touren en dat uit zich op dit album dat wat volwassener overkomt.
Van opener Go On (wie zegt dat alleen Muford & Sons zo lekker op de banjo uit de voeten kunnen?!) tot afsluiter Hush weet Bulat te boeien met schitterende emotionele of juist vrolijke folkliedjes.
Nee, ik lieg. Afsluiter Hush doet me niet veel. Ik heb het meestal niet zo op dit soort acapella uitvoeringen. Het gospelrandje doet daar dan verder weinig aan af, maar verder heeft ze wederom een fantastische cd gemaakt waarmee het jaar 2010 lekker van start gaat.
Een dame die door meer mensen ontdekt mag worden op musicmeter, zeker gezien het succes van Mumford & Sons!

avatar van Thomzic
Waar haal jij het nummer Hush vandaan? Ik kan het nergens terug vinen, of ik mis ik iets?

Inderdaad een plaat die door meer mensen mag worden ontdekt. Fijne, vrolijke folkliedjes die fijn in het gehoor liggen.

Thomzic schreef:

Die zit bij de pre-order via Secret City Records of iTunes.

avatar van grovonion
Zoals wel vaak gebeurt als men met hoge verwachtingen ergens aan begint te luisteren valt het in eerste instantie tegen. Basia haar stem lijkt geevolueerd van die van een jong meisje naar een volwassen vrouw, maar de teksten lijken me daarentegen wat banaler te zijn geworden. Ik vind ook dat het allemaal wat minder folk klinkt en het vaak richting country/pop kantelt.

avatar van Sldghmmr
En ik krijg haar niet meer uit m'n cd speler. 22 april is ze live te zien in Paradiso!

avatar van AOVV
Mooie plaat voor folkliefhebbers, maar het is veel van hetzelfde. Maar zeg nu zelf, mooie muziek mag zich herhalen, het blijft mooie muziek. Daarom krijgt deze plaat toch nog een half sterretje extra. Het mooiste nummer is voor mijn part 'Gold Rush', dat van begin tot eind roert en ontroert.

3,5 sterren

avatar van Lambchop
Mooie plaat hoor, ontroerende stem zeg