Loudness - Early Singles (1989)

Japan

10. Odin (5:20)
  11. Flash Out (4:10)
  12. Eruption * (3:17)
avatar van Lonesome Crow
Dit is dus een verzamelaar zoals de echte fan ze graag ziet, dus boordevol met songs die niet op andere reguliere albums staan of in een andere uitvoering (studio of live).
De titel dekt de lading want het zijn inderdaad de vroegste singles keurig chronologisch erop gezet.

De allereerste single "Burning Love / Bad News" kwam zo'n 2 maanden uit voor het 2de album "Devil Soldier".
Die singletracks staan ook niet op het album en dat is maar goed ook, want ze zouden er niet echt tussen passen.
"Burning Love" is een snel nummer waarbij vooral de versnelling op het eind opvalt, erg goed en hard en is ook te vinden op het live album "Live, Loud Alive" uit 1984.
Het B-kantje "Bad News" is weinig opzienbarend te noemen, mid-tempo en enigzins commercieel.

Gelijktijdig met hun 3de album "Law of the Devil's Land" kwam de single "Geraldine / In the Mirror" uit waarbij de A-kant (gelukkig) niet op het album kwam want het is een erg matig commercieel deuntje, de B-kant is wel van grote klasse maar die staat al op het album en diverse live albums.

De single "Road Racer / Shinkiro" bevatten wat mij betreft de beste songs van deze CD en vonden we ook al op hun live album.
Echter in de studio uitvoeringen hoor je nog beter wat een gevarieerde en afwisselende songs het zijn, waarbij de A kant ietwat commercieel is en de B-kant erg stevig is.
Het zijn eigenlijk de laatste songs die ze opnamen in die typische oude Japanse Loudness stijl.

De single "Crazy Night / No Way Out" staat ook gewoon op "Thunder in the East" en duidelijk is de stijlwisseling te horen van de Japanse Loudness naar de Amerikaanse Loudness (zullen we maar zeggen).

Interessanter wordt het nu met de 3 nummers die ooit als E.P werden uitgebracht en waarvan "Odin" in ieder geval werd gebruikt als soundtrack muziek voor de animatiefilm Odin.
Klinkt ook als zijnde een soundtrack, beetje gepolijst en sferisch met gebruik van keyboards .... een mooi nummer !
Het nummer "Gotta Fight" had zo op "Thunder in the East" kunnen staan maar "Flash Out" is een van de weinige instrumentale nummers van Loudness en klinkt erg goed, up-tempo en laat vooral horen hoe goed men de instrumenten beheerst.

Op mijn versie heb ik niet het extra nummer "Eruption" maar is volgens mij ook een instrumentaal nummer.

Deze CD was heel lang niet te krijgen geweest maar is nog niet zo lang geleden opnieuw uitgebracht (met dat extra nummer dan) en is eigenlijk essentieel om te hebben.
Want 9 van de 12 songs staan niet in de versies zoals ze hier op staan op de normale reguliere albums.