menu

Solomun - Dance Baby (2009)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Bosniƫ-Herzegovina
Dance
Label: Diynamic

  1. Country Song (6:43)
  2. Boys in the Hood (5:32)
  3. Cloud Dancer (4:10)
  4. Hypnotize (6:42)
  5. After Rain Comes Sun (3:54)
  6. Midnight Snack (5:59)
  7. Blackout (6:28)
  8. Deep Circus (5:45)
  9. Deja - Vu (6:14)
  10. Forever (8:13)
  11. Story of My Life (8:03)
totale tijdsduur: 1:07:43
zoeken in:
avatar van Leonard91
3,0
Omdat Diynamic heel wat leuke releases op haar naam heeft staan ben ik ook maar eens achter het album van Solomun aangegaan. Helaas bleek die echter beduidend minder dan het album van labelgenootje Stimming. Waar Stimming misschien niet al te divers is in zijn sound heeft hij wel een duidelijk eigen geluid, iets wat Solomun naar mijn mening ontbeert. Het is gewoon een beetje standaard (funky) house.

Eigenlijk doet dit me een beetje denken aan "Mango" van Sascha Funke, netjes geproduceerd waardoor de matigheid van sommige songs enigzins gecompenseerd wordt omdat alles zo goed klinkt.
Dat neemt helaas niet weg dat een groot deel van het album redelijk saai is, wegwerphouse die een weekje na beluistering voor het grootste gedeelte alweer door de blender kan omdat een eindeloze lijst aan dergelijke releases staan te popelen om haar plaats in te nemen.

Dat wil niet zeggen dat het geheel slecht is. In de meeste nummers zijn er wel wat leuke dingetjes te ontdekken en Hypnotize vind ik een geslaagd nummer. Het is alleen meestal niet genoeg om een heel nummer te dragen. Een EP'tje met bijv. Country Song, Hypnotize en After Rain Comes Sun zou goed te doen zijn, maar een heel album is een beetje teveel van het (niet zo heel) goede.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 08:48 uur

geplaatst: vandaag om 08:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.