G.G. Allin - Freaks, Faggots, Drunks and Junkies (1988)

Punk
Label: Homestead

1. My Revenge (0:43)
  2. Dope Money (2:47)
  3. Be My Fuckin Whore (2:41)
  4. Suck My Ass It Smells (0:27)
  5. Dog Shit (2:13)
  6. Wild Riding (5:30)
  7. Sleeping in My Piss (2:07)
  8. Anti Social Masterbator (3:13)
  9. Last in Line for the Gang Bang (2:14)
  10. Die When You Die (1:37)
  11. Commit Suicide (1:53)
  12. Crash & Burn (3:58)
  13. Outlaw Scumfuc (2:24)
  14. Caroline & Sue (2:35)
  15. Cunt Sucking Cannibal (2:45)
  16. Family (3:03)
  17. Young Little Meat (1:33)
  18. I Wanna Kill You (3:19)
  19. My Bloody Mutilation (5:03)
avatar van mayhemblik
Wereld album, shockerende en heerlijke grasmachine punk!!

avatar van jurado
Mssr Renard ik zie dat je een aantal albums van deze beroeps-idioot op 0,5* hebt beoordeeld, heb je ze serieus allemaal beluisterd of zijn het haatstemmen, wat ik ergens ook wel weer begrijp.
Ik vind GG een zeer fascinerend figuur, dus ben benieuwd naar je motivatie.

jurado schreef:
Ik vind GG een zeer fascinerend figuur, dus ben benieuwd naar je motivatie.

Wel beluisterd, maar niet recentelijk. Want ik vind het ook een fascinerende figuur. Muzikaal (en productioneel) maar vooral ook tekstueel erg slecht. Heel slecht zelfs. En ik heb best verstand van punk, hardcore en shockrock.

Wellicht dat sommige 0,5* een 1* of een 1,5* kunnen zijn, dan moet ik het opnieuw beluisteren.
Ik heb een soort fascinatie voor vreselijke muziek. Ik vind het vermakelijk en wil altijd weten wat nu het slechtste ooit is. Zo ben ik ook op het spoor gekomen van The Shaggs en The Residents gekomen.

avatar van jurado
Wat is slecht hè, ik zeg altijd mooi of lelijk.

jurado schreef:
Wat is slecht hè, ik zeg altijd mooi of lelijk.

Goed punt.

Maar ik luister niet alleen naar muziek, ook naar een goede eindmix of master/remaster. Dan kan een goede plaat al snel in punten verliezen (of andersom).

De platen van Allin blinken uit in een slecht geluid. Waardoor het ook allemaal extra moeilijk wordt om het goed door te komen. Het is in feite ook al zo lang geleden dat ik me erdoorheen heb geworsteld, dat ik de platen heb gewaardeerd op geheugen. Nu voel ik me wel schuldig, betrapt en een fraudeur.

Mssr Renard schreef:
...Maar er zijn ook degelijk liefhebber van zogeheten lo-fi. Liefhebbers van juist een knullige of amateuristische mix...
Lo-fi is er ook weer in soorten en maten. Maar on-topic kan ik niet oordelen.

ZAP! schreef:
Lo-fi is er ook weer in soorten en maten. Maar on-topic kan ik niet oordelen.

youtube.com/watch?v=jveXdILJDV0

Mssr Renard
Over deze plaat: erg matig geproduceerd. Het klinkt als een beginnend punkbandje in de oefenruimte. Zo zijn de drums nauwelijks te horen. Muzikaal is er ook veel op aan te merken. De band speelt redelijk in de maat, maar zwabbert aardig alle kanten op. Ik vind het echt niet goed.

Dan de zang: het is schreeuwen, maar niet punk- of hardcore schreeuwen. Meer maniakaal. En de teksten zijn erg masochistisch en sadistisch, en tja lees de titels er maar eens op na.

Voor een punkband is dit gewoon heel erg slecht. GG Allin is een slechte zanger en tekstschrijver en moest het hebben van zijn shockrock-stagepersona. Hij sloeg en schopte zijn publiek, poepte op het podium en smeerde zichzelf en zijn publiek ermee in. Hij brak de neus van een minderjarige en verkrachtte vrouwen en mannen (naar eigen zeggen). Een echte duivelspersoon dus.

Dan hebben we dus de muziek en wat voor band hij ook frontte, het is allemaal gewoon heel erg slecht. het enige lichtpuntje hier is de leadgitarist die nog wel zijn best doet.

Mssr Renard schreef:
...Hij brak de neus van een minderjarige en verkrachtte vrouwen en mannen (naar eigen zeggen)...
(naar eigen zeggen)... Wat hebben we aan deze 'info' als het (kennelijk) niet gestaafd is?

Mssr Renard schreef:
...Het is dus een persoon die opschept over dit soort zaken. Dat zegt wel wat over een persoon. En daarmee ook over mijn waardering over de persoon. En ik reken een muzikant ook af op zijn daden. Sorry, zo ben ik nu éénmaal.
Okay, dus je rekent hem nu af op wat hij zegt / zei / beweerde, maar waarvoor geen bewijs is (want enige bevestiging is er niet, zo begrijp ik nu - en iets zeggen is ook een daad, in zekere zin)? Kan natuurlijk, maar daar kan ik dan weer niet zoveel mee.

ZAP! schreef:

Hij heeft meerdere malen ook in de gevangenis gezeten voor geweld en verkrachting. Maar goed, waarom zou ik iemand niet mogen afrekenen over het feit dat deze opschept over verkrachting, pedofilie en bestialiteit.

Hier nog wat info over deze fijne persoon: GG Allin: 16 gruesome things you might not know | Louder - loudersound.com

Ik wil er ook graag over ophouden. Ik word er onwel van en straks slaap ik weer een week niet. Dit onmens bezorgt me nachtmerries. Ik heb wel geprobeerd de muziek te reviewen, omdat dat van me verwacht wordt. Luister het zelf eens.

Mssr Renard schreef:

Nu voel ik me wel schuldig, betrapt en een fraudeur.
Nee, nee! Dat bedoel ik zeker niet.

Mssr Renard schreef:
...Maar goed, waarom zou ik iemand niet mogen afrekenen over het feit dat deze opschept over verkrachting, pedofilie en bestialiteit.
Omdat iemand die zoiets enkel zégt, mogelijk andere problemen heeft...

Mssr Renard schreef:
Ik hou erover op. Ik verwacht niets van je in deze. En dat bedoel ik de beste zin van hoe men het kan lezen, serieus. Take it easy, peace out.

On-topic: ben deze plaat nu aan het luisteren, en het klinkt wel lekker hoor.

avatar van ZAP!
Ga ik demonstratief niet lezen, ik hou het bij de muziek voor nu.

Mssr Renard schreef:
Da's andere koek, natuurlijk.

Luister het zelf eens.
Ben halverwege nu. Het klinkt behoorlijk over de top (zang-level veel te hard vaak(, maar niet zó slecht hoor. Ik heb (veel) ergere lo-fi gehoord.

mayhemblik zegt het wel goed met grasmachinepunk.

Maar een 6 is wel genoeg.

avatar van ZAP!
En in de afsluiter hoor ik voorwerk voor Tools magnifieke 'Disgustipated'. Dat verdient een halfje extra.