K3 - MaMaSé! (2009)

België
Label: Studio 100

1. MaMaSé! (3:46)
  2. De Politie (3:20)
  3. Handjes Draaien (3:15)
  4. Leukste van het Land (3:46)
  5. Lollypopland (3:47)
  6. De Revolutie (3:22)
  7. Hiep Hiep Hoera (3:36)
  8. Radio (3:21)
  9. Blankenberge (3:43)
  10. Hey Hey (3:37)
  11. Ster (3:07)
  12. Wanneer Zie Ik Jou Terug (3:20)
  13. Alle Kleuren * (3:36)
  14. Teleromeo * (3:17)
  15. Heyah Mama * (3:22)
  16. Kuma Hé * (3:28)
  17. Ya Ya Yippee * (3:34)
  18. Oya Lélé * (3:44)
  19. Toveren * (3:14)
  20. Je Hebt een Vriend * (3:24)
  21. Oma's aan de Top * (3:22)
  22. Verliefd * (3:34)
  23. De 3 Biggetjes * (3:23)
  24. Kusjesdag * (3:45)
avatar van Madjack71
De machine draait door...K2 + J1. Wat mijn dochter betreft i.i.g een goede keuze. Samen met mama naar concert van K3 geweest en ze heeft er van genoten. Zover ze het allemaal meekrijgt op haar leeftijd (bijna 3), heeft ze een voorkeur voor Josje...bekt net zo lekker ws. T-shirtje erbij van MaMaSé en eenieder die het horen wil, mag het weten....ikke ben naar A3 gewees.

Dus aanschaf van dit album kon ook niet lang uitblijven en met de extra cd met liedjes die door Josje opnieuw ingezongen zijn, is het niet eens zo onaardig. Wel is de variatie ver te zoeken en beginnen veel nummers op elkaar te lijken. Maar een MaMaSé grijpt op zich leuk terug op de sound en oudere nummers van K3. De Politie heeft een Village People soundje en Handjes Draaien is prima kleuterpop. Verkopen zal dit album nog wel...de houdbaarheidsdatum daarna is kort, maar dat zal mijn dochter een sinterklaasschuimpje zijn. Zij geniet ervan, dus ik ook. De 2de cd met oude nummers in een nieuw jasje, zijn een extraatje en de stem van Josje past prima en nergens word Kathleen gemist.

avatar van Scython
Wow....dat hebben ze ff snel in elkaar geflanst. Dacht dat ze dat nieuwe lid nog maar een maand of 1-3 hadden?

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ik vermoed dat "Blankenberge" geen Matthysen-cover is?

avatar van Thunderball
Met Josje lijkt K3 voorlopig gered.
Tweede schijfje is overbodig, want bevat de grootste succesnummers blijkbaar opnieuw opgenomen, maar je moet wel een absoluut gehoor lijken te hebben om enig verschil te kunnen waarnemen met de originele versies, maar vooral: WHY?
Kinderen zullen dit waarschijnlijk wel weer te gek vinden, maar voor de objectieve luisteraar zal alleen de hit MaMaSe kunnnen overtuigen.

Een vijf, ofwel 2,5 ster.

avatar van Madjack71
Thunderball schreef: ..Nieuwe plaat heeft op zich best aardig leuk verzonnen liedjes maar de over-productie lijkt ieder nummer bij voorbaad de nek om te draaien.

Klopt, eigenlijk heb je daar wel een goed punt en ben ik misschien wel wat te mild, maar och daar komen geen 2012 gevolgen van. Maar als ze de productie wat subtieler ingezet hadden, blijft er best wel wat leuks over. Ik herinner me wat liedjes van dit album die ze ter promotie lieten horen, alleen met piano begeleiding en daar komen ze veelal beter tot hun recht. Maar mijn dochtertje is er blij mee, dus ik ook.

Scython schreef:

Time is money.
Maar in dit geval is dat niet erg, want ik vind zeker dat K3 een bepaalde doelgroep goed voorziet van verzorgde muziek dat tenminste niet zo cliche klinkt als wat de meeste Nederlandse artiesten ervan bakken.

avatar van Poeha
Nou nou en om dat uit jouw mond te horen/lezen, Kaztor...

avatar van Acido
Josje is keigoed, zeer sympatiek en vooral super schattig.
De wissel geeft een nieuwe boost aan k3.
Mama Sé dan, is volgens mij echt een geweldige hit! (ook niet te overdreven kinderachtige liedjestekst, want ik ben 18 )
de rest van het album ben ik niet zo in geïntereseerd (dat is dan voor de kindjes).

3,5 ster omdat K3 terug top is met Josje en Mama Sé !!!!!

avatar van Reint
Je kunt K3 van veel beschuldigen, maar niet van dat ze niet productief zijn.

K3 is een geslaagde formule.
Je zingt de nummers vrijwel gelijk mee.
Ook hun danspasjes zitten vrij goed in elkaar.
Deze cd wil dochter Luna regelmatig horen.
Al vind ze Black Eyed Peas en Michael Jackson ook prima.

avatar van Edwynn
De kinderen zijn er gek op. Onze dochter ontwikkelt haar taalgevoel met het meezingen van de liedjes. Ze doet danspasjes. En ze blijft rustig tijdens de langere autoritten.
Deze cd kreeg ze voor haar 3e verjaardag dit jaar en ze krijgt er maar geen genoeg van.

@Edwynn.....helemaal mee eens.

Hier dus ook.

avatar van Kill_illuminati
Is die nieuwe zangeres een hele toevoeging ofnie?

Nee, helemaal niet.
De liedjes waren al klaar, en ze zingt ze in.
Er is een bonus cd bij met hun grootste hits; opnieuw ingezongen.
Maar dit klinkt als Josje met erg veel overdubs.
Ik twijfel aan enige bijdrage van de andere 2 zangeressen.

Wanneer Zie Ik Jou Terug en MaMaSé! zijn de uitschieters op dit album. Maar ooik Handjes Draaien en Leukste van het land mogen er zijn. Ook De Revolutie en Radio blijven lang hangen. Hiep Hiep Hoera is ook top.

Voor de rest kan de CD mij niet echt boeien. Bij De Politie vind ik het slechtste nummer op dit album.

De CD met opnieuw ingezongen nummers is een leuk extraatje vooral omdat dit mijn eerste K3 album is die ik ooit kocht en deze nog niet op CD had. De Die Hards fans zullen hier verder niet veel aan hebben. van die nummers ligt elk nummer mij wel, buiten Toveren en Kusjesdag. Deze vind ik persoonlijk wat minder.

Ik geef deze CD 3,5 sterren!

avatar van KKOPPI
Wat is die Josje lekker zeg...

avatar van Jumpjet
Bij het bijwerken van m’n rotatielijst loop ik in gedachten langs alle audio apparatuur in huize Jumpjet, alsmede de CD-wisselaar in de auto. Hoe heb ik deze CD al die tijd over het hoofd kunnen zien ?? Mijn tweejarige dochter is dol op K3 en dus hoor ik deze plaat bijna dagelijks langskomen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik de vrolijke deuntjes vaker in mijn hoofd heb zitten dan mij lief is…
Maar wat moet de gemiddelde muziekliefhebber hiermee?
Kinderen zijn big business en dat hebben ze heel goed begrepen bij Studio 100 (aan wie we ook kabouter Plop, Samson en Gert, Piet Piraat hebben te danken. Ja, ik ken ze allemaal) Maar alles van K3 wat in de markt wordt gezet (en dat is niet alleen muziek) ziet er zeer verzorgd uit. OK deze CD is zorgvuldig geproduceerd en overtreft menige hitparade-act. Ik luister liever hier naar dan naar Skihut, levenslied of Hitzone CD’s, dat is pas écht kinderachtige muziek.
Wat er in Nederland tegenwoordig voor kinderen wordt gemaakt is over het algemeen ofwel overduidelijk low-budget, ofwel multicultureel-politiek correct-kleinkunsterig. Naar K3 laat ik mijn kinderen met een gerust hart naar luisteren. Ze leren er aardig van zingen en dansen bovendien.

avatar van jasper1991
Echt jammer, gaat die Josje met een zachte-g zingen.

avatar van Supersid
En dan komt de onvermijdelijke vraag van de bijna-9-jarige-dochter: "Staat K3 daar ook op papa?" Ja dus. Of ik ze dan zeker véél punten wil geven? Vooruit dan maar. Gelukkig bleef ze niet staan, anders had ik 5* moeten geven en dat zou mij toch enig gewetensbezwaar bezorgd hebben. Maar evengoed maakt belofte schuld, dus 4* (is behoorlijk veel, een hoop helden van mij moeten het met sommige worpen met minder doen). En eerlijk is eerlijk: na het ganse oevre van het olijke drietal meermaals gepasseerd te hebben gehad, moet ik toegeven dat deze de kwaadste nog niet is...

avatar van Edwynn
'Ja daag, maak zelf maar een account aan', zou ik zeggen. Zometeen moet je tegen je zin in hoge beoordelingen aan Justin Bieber of lage beoordelingen aan Bob Dylan ofzo gaan geven.

Niet dat het mij verder iets boeit dat je K3 de hoogte of laagte in stuurt, maar met een 'ik geef een hoge beoordeling terwijl ik er geen klap aan vind of vice versa mentaliteit', zou op den duur een nogal verstoord beeld in de stemmenverhoudingen kunnen gaan ontstaan.

Hendrik68
He Supersid heeft in 3 dagen tijd bijna 3000 stemmen uitgebracht, mag hij ook 1 keer iets minder objectief zijn?

Ik vind dit voor kinderen een prima plaat. Mijn kinderen zijn er inmiddels wel een beetje klaar mee, maar dat is logisch. Er zijn dagen geweest dat K3 de hele dag aan stond, op CD, DVD, mijn dochter is zelfs in Martiniplaza geweest. Van de entree kun je makkelijk 10 veel betere CD's kopen, maar goed. En toch, hoewel dit de hele dag aanstond irriteert het zelfs op het laatst nauwelijks. Natuurlijk ben ik blij dat de kinderen tegenwoordig andere dingen kunnen doen en ik er soms een eigen muziekje tussendoor kan draaien. Maar er zijn bepaald ergere dingen dan K3. De top 250 staat vol met platen die ik minder vind dan K3. Ook dit album, dat zo'n beetje de laatste zal zijn die ik gehoord heb is wederom prima voor mekaar. Sterren vind ik erg lastig, eigenlijk om de zelfde reden als wat Supersid zegt, maar ja. Het is gewoon voldoende en ik geef 3 sterren. Lijkt me acceptabel.

Hendrik68 schreef:

Haha, je kan helegaar niet objectief stemmen op je favoriete plaatjes.

Verder moet iedereen stemmen naar goeddunken, maar het staat mij vrij om te prikken in rammelende argumentaties.

Met jouw eindconclusie over de plaat ben ik het eens. Ik heb ook jonge kinderen. Maar als de muziek van k3 morgen doodgaat, zal ik er geen traan om laten. Derhalve geen stem.

avatar van Dungeon
Mijn dochter is gek op handjes draaien. Als ze K3 ziet of een andere jonge dame (of eigenlijk alweer ouwe taarten die jong willen lijken) op TV dan roept ze 'handjes draaien!!!'. (ze is 2 en een half).
In de auto draai ik het af en toe als mn dochter er bij zit en dan leeft ze helemaal op en gaat ze stralen. Helaas doet ze dat bij pak hem beet the Clash, Goodie Mob, the Beach Boys of Front 242 niet. Dus om haar een plezier te doen staat die zo nu en dan op.
Voor mijn dochter dus een prima plaat.
Wat ik zelf wel leuk vind zijn de invloeden van verschillende stromingen die er in verwerkt zijn. Maar al met al komt het me na 2 / 3 nummers wel flink de strot uit.
Tekstueel vind ik het voor kinderen maar vreemde muziek die barst van de dubbelzinnige sexueel getinte teksten. Wel raar dat daar eigenlijk geen keuring voor is.

De liedjes van het Zandkasteel vind ik een stuk beter in elkaar zitten al houd ik dat ook niet zo lang vol. Maar die hebben toch minder goedkope house-achtige keyboard deuntjes en zitten een stuk intelligenter in elkaar.

Voor mijn dochter een 5, voor mij zelf een 2. Dat maakt een 3,5.

avatar van Jumpjet
Zoals ik eerder al schreef zijn ook mijn kinderen (4 en bijna 3) dol op K3.
Toch zijn ze ook al geïnteresseerd in meer volwassen muziek: zo zijn ze dol op deze plaat die om voor de hand liggende redenen 'de poppetjes-CD' wordt genoemd

avatar van WesleyX16
Jumpjet schreef:
Zoals ik eerder al schreef zijn ook mijn kinderen (4 en bijna 3) dol op K3.

De barbie-poppetjes!!! Ik heb ze samen met mijn dochter (van 4) deze dames in het echt gezien. Ik was toch wel verbaasd dat ik bijna alles mee kon zingen. Maar dit album met MaMaSé en Handjes Draaien was toch mijn eerste K3 ervaring. Wat blijft dat snel hangen... Daar zitten hele slimme mensen achter.

En Sinterklaas dacht dat mijn dochter haar barbie trio nog niet compleet had. Dus wat vond ze afgelopen zaterdag in haar schoen?! Juist nummer 3. Kristel!

En mijn dochter kent tegenwoordig inderdaad ook de wat "volwassener" muziek als Gers en Nicky. Heb je soms de radio aan, zingt ze de top 40 deuntjes, die ik zelf niet ken, gewoon lekker mee. Het maakt niet uit of het Nederlands, Engels of Portugees is... Waar heb ze dat allemaal vandaan?

WesleyX16 schreef:

Die bedoelde ik dus niet. Als je op het linkje klikt in mijn vorige bericht zie je over welke poppetjes ik het heb.

avatar van WesleyX16
Sorry had ik niet gedaan. Maar van deze dames is er een barbie-pop versie, met de regenboog. En mijn dochter heeft ze alle 3. Zij heeft zelfs een tekening gemaakt van een regenboog.

Mijn dochter heeft het regenboogjurkje.
De muziek blijft in ieder geval goed hangen; vooral bij dit album.
De opvolger is weer een stuk minder geslaagd.

TheArtfulDodger
MaMasé vind ik een leuk liedje, ik word daar altijd vrolijk van

avatar van Sanderzzz
Grappig dat de albums met Josje de hoogte ingaan vergeleken met de voorgaande albums met enkel Belgische vrouwen.