Paula Cole - This Fire (1996)

Label: Imago

1. Tiger (4:19)
  2. Where Have All the Cowboys Gone (4:27)
  3. Throwing Stones (3:47)
  4. Carmen (3:45)
  5. Mississippi (5:07)
  6. Nietzsche's Eyes (5:33)
  7. Road to Dead (3:41)
  8. Me (5:02)
  9. Feelin' Love (5:38)
  10. Hush, Hush, Hush (4:22)
  11. I Don't Want to Wait (5:18)
avatar van Koekebakker
Paula Cole heeft een dijk van een stem en zingt vol overgave. Heerlijk uitbundige pop-rock-singer-songwriter-plaat.

Prachtige muziek inderdaad. Spijtig dat we niks meer van haar horen...

Feelin' love is een heerlijk nummer ..

I don't want to wait is gewoon geschift goed!

avatar van Darkzone
Ik zag destijds de videoclip van "Where have all the cowboys gone" op VH1 en heb meteen deze cd gekocht. En toen bleek óók nog eens het titelnummer uit Dawson's Creek (I don't want to wait) erop te staan! Geweldig!
Maar dat bleek ook voor de rest van dit superalbum te gelden. Heel vreemd dat er desondanks in ons land weinig van haar geworden is. Een soortgelijke zangeres, Sophie B. Hawkins, had meer succes.

Haar volgende cd (Paula Cole Band) was een stuk minder interessant voor mij. Daarna ook niks meer van haar vernomen, ook niet in de muziekbladen. Terwijl er toch een aantal albums nog zijn verschenen.

kkriz
Ken haar natuurlijk van het live-werk met Peter Gabriel, maar man man dit is wel een mooie plaat hoor!