The Mercury Program - Chez Viking (2009)

Label: Lovitt

1. Chez Viking (4:48)
  2. Arrived/Departed (4:46)
  3. Backseat Blackout (4:20)
  4. Katos (6:23)
  5. Stand & Sing (2:33)
  6. The Church of Cause and Effect (4:20)
  7. Fluorescent Laces (4:43)
avatar van we tigers
Oude helden komen na zeven jaar eindelijk weer eens met een album! maar wel eentje van net een half uur... Verwacht geen baanbrekend spul maar keurige gedetailleerde postrock met vibrafoon en fender rhodes als accenten in wiegende gitaarlijnen en soepele bas. Gewoon lekker aangenaam weg luisteren.

avatar van jurado
mmm..niets nieuws onder de zon dus?
Jammer

Ben toch benieuwd.

avatar van McSavah
Een erg korte plaat inderdaad. Vind 'm trouwens wel erg goed, vooral de toevoeging van bongo's is erg leuk. Verder iets minder vibrafoon dan op ADLTL heb ik het idee, de bas komt juist wat prominenter naar voren, zie Katos. Als ze na Fluorescent Laces nog een mooie afsluiter hadden geplakt, was ik helemaal tevreden geweest. 4.5* zijn misschien wat overdreven, maar zolang het niet verveeld blijven ze er staan.

avatar van barrett
Erg mooi opgebouwde Postrock plaat met enkele interessante composities...

avatar van McSavah
Dit album lijkt niet te kunnen vervelen, staat nog steeds als een huis. Geweldige band gewoon. Las dat ze bezig waren met het schrijven van nieuw materiaal, dus ditmaal hoeven we hopelijk minder lang te wachten!

avatar van jurado
Toch valt deze plaat een beetje tegen als je de band al wat langer kent, weinig vernieuwing.
Niet slecht natuurlijk maar wel erg inwisselbaar.

avatar van McSavah
Mja, vernieuwing, waar zie je het nog? Van The Mercury Program verwacht ik gewoon dit soort nummers, niets mis mee.

avatar van jurado
Niets mis mee dat niet maar een band als (stijlgenoot) Maserati vernieuwd zich op hun nieuwe plaat wel en dat mag deze jongen graag horen.