Infected Mushroom - B.P. Empire (2002)

Israƫl
Electronic
Label: Streetbeat

1. Never Ever Land (7:46)
  2. Unbalanced (7:15)
  3. Spaniard (7:38)
  4. B.P. Empire (7:26)
  5. Funchameleon (6:55)
  6. Tasty Mushroom (6:56)
  7. Noise Maker (7:39)
  8. P.G.M. (7:21)
  9. Dancing with Kadafi (10:21)
avatar van Devoo
Weet een stuk minder mijn aandacht vast te houden dan andere CD's van deze heren. Niet erg slecht, maar zeker niet de beste van Infected Mushroom.

Kadafi
Hier staat wel het beste experiment van Infected Mushroom op en dat is Dancing with Kadafi natuurlijk, mên wat een heerlijke trip. Verder ben ik het eens met Devoo. Never ever Land, Noise Maker & Funchameleon zijn ook nog prima songs. Het is een album dat wat vlak klinkt maar daardoor juist vrij consistent is.

avatar van Sfeermaker
De klassieke invloeden zijn wat minder als op de voorganger Classical Mushroom. Solide psytrance album waar Infected Mushroom laat horen wat destijds van ze verwacht werd, maar ze overstijgen zichzelf niet, hoewel...

Dancing with kadafi is een meesterwerk. Een van de beste experimenten in de elektronische muziek aller tijden. De opening met de Spaanse gitaar, de elektronica, het samenspel van de cello met de piano, dan naar India, terug naar breakbeat uit Engeland en het eindigt werkelijk komisch met kazig en toch vrolijk krakende elektronica. Degene die beweert dat de passages niet met elkaar samenhangen en maar simpel achter elkaar geplakt zijn heeft het mis. Dit is een prachtige elektronische compositie met klassieke invloed.

Het album wordt pas echt interessant vanaf Funchameleon, Ritmisch een sterke track met veel subtiele afwisseling, met een funky basgitaar of piano voor het samenspel met de elektronica en soms een kort galmende panfluit loopje. Noise Maker is een duister, spannend psytrance lied. Vooral het stukje van 5:50 - 6:40 is erg lekker. In P.G.M vind ik de percussie en het ritme subliem. Je verwacht eigenlijk een climax, maar die komt nergens. Het stuk vanaf 4:45 - einde is het best.

Een must have voor de ambient/psytrance liefhebber