Dale Hawkins - L.A., Memphis & Tyler, Texas (1969)

Label: Rev-Ola

1. LA-Memphis-Tyler (2:37)
  2. Heavy on My Mind (2:35)
  3. Joe (3:00)
  4. Hound Dog (3:20)
  5. Back Street (2:55)
  6. La-La La-La (3:45)
  7. Candy Man (3:40)
  8. Ruby Don't Take Your Love to Town (2:40)
  9. Baby What You Want Me to Do (2:55)
  10. Little Rain Cloud (3:02)
avatar van Ducoz
Ik sta op de rand om dit op LP te kopen. Een promotie exemplaar.. super zeldzaam. Ik denk een one time mogelijkheid om hem binnen te halen.. maar veel geld it is.

avatar van nlkink
De hoes is in elk geval al mooi!

avatar van Ducoz
Nou hij draait nu op plaat.. Klinkt mooi hoor. Ik zal maar niet vertellen wat ik er voor heb betaald, al was het nog relatief goedkoop.

avatar van Lura
Zag de hoes zojuist voorbij komen op je Facebookpagina
Relatief goedkoop is natuurlijk een relatief begrip.

avatar van nlkink
Ik hoef niet eens te weten wat het album heeft gekost. Als ik iets wil hebben dat alleen maar voor een hoog bedrag aangeschaft kan worden dan gebeurt dat uiteindelijk toch.
Veel plezier met je aanwinst!

avatar van heartofsoul
Dale Hawkins had in 1957 een hit met Suzie-Q, een nummer dat iedereen wel kent, al is het maar in de versie van Creedence Clearwater Revival op hun debuutalbum. In de tijd tussen die hit en de opnames voor dit album was Dawkins actief als liedjesschrijver, en ook was hij betrokken bij producties.
Toen ik dit album een aantal jaren geleden hoorde, was ik wel enigszins verrast. Het rockabilly-geluid is grotendeels verdwenen en in plaats daarvan horen we een meer rootsrock geluid dat beter bij de heersende tijdgeest paste. Mij vallen de luid opgenomen gitaren op (met de nodige fuzz), alsmede de blazers, en vooral de hilarische, overdreven zangpartijen van Hawkins zelf. "Baby What You Want Me To Do", het bluesnummer van Jimmy Reed, spant wat dat betreft misschien wel de kroon.
Heel fijne plaat dus, met hoge draaibaarheid, mede door de korte lengte.