Frog Holler - Idiots (2001)

Roots
Label: Record Cellar

1. Adams Hotel Road (3:58)
  2. Spiders and Planes (4:10)
  3. WJKS (5:21)
  4. Stray (4:44)
  5. Who Will (3:45)
  6. Happy Hour (5:03)
  7. Pennsylvania (4:55)
  8. The Kingdom of Bocephus Klein (5:05)
  9. Choose a Path (3:45)
  10. Bitter Blues (4:22)
  11. Thirty One (4:54)
  12. Native Trout (5:24)
  13. Untitled (1:53)
avatar van potjandosie
omdat hun vierde album "Railings" (2003) mij zeer goed was bevallen, twijfelde ik niet lang toen ik dit derde album van Frog Holler ergens uit de uitverkoopbakken kon vissen.

op dit album staat eveneens prima alt.country/americana met o.a. folk, bluegrass, blues en rock n' roll invloeden. de groep beschikt met Darren Schlappich, die alle songs voor dit album schreef, over een goede songwriter.

een aantal bandleden zijn nazaten van Duitse immigranten voornamelijk afkomstig uit de zuidelijke deelstaat Rheinland/Pfalz, die ook wel Pennsylvania Dutch of Pennsylvania Germans worden genoemd en hun eigen dialect spreken. zij vestigden zich destijds in o.a. Pennsylvania, Ontario (Canada) en diverse Mid-Atantic (o.a. Delaware, Maryland en Virginia).

hun muziek heeft een zeker Hillbilly gehalte, waarbij de bluegrass en country invloeden niet ver weg zijn op nummers als "Adams Hotel Road" en aanstekelijke nummers als "Spiders & Planes", "Pennsylvania" of Choose A Path". af en toe wordt er wat steviger uitgepakt op nummers als "Who Will" met fraai gitaarwerk.

wederom een fraai americana album van deze onderschatte band, dat nauwelijks onderdoet voor het prima "Railings", de opvolger van dit album. gezien hetgeen er op hun website www.frogholler.com staat, is de band inmiddels uitgedund tot een "Frog Holler Trio" met de oer leden Darren Schlappich en Mike Lavdanski.

Album werd geproduceerd door Frog Holler
Recorded at Amoeba Studio, Fleetwood, Pennsylvania

John Kilgore: electric & acoustic guitar
MIke Lavdanski: banjo, harmony singing
Ted Fenstermacher: mandolin, fiddle
Darren Schlappich: acoustic guitar, singing, harmonies
Josh Sceurman: bass guitar
Toby Martin: drums