The Whitefield Brothers - Earthology (2010)

Duitsland
Funk
Label: Now-Again

1. Joyful Exaltation (1:57)

met Bajka

met Edan en Mr. Lif

7. NTU (2:07)
  8. Pamukkale (3:58)
  9. Alin (2:16)
  10. Breakin' Through (4:20)

met El Michels Affair

11. Sem Yelesh (3:21)
  12. Lullaby for Lagos (2:39)

met Quantic

13. Chich (2:30)
avatar van Jacktherapper
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

Wat een akelig fijne plaat, na 3 overtuigende luisterbeurten twijfel ik om gelijk een 5* waardering te geven. Heel grote kans dat dit een van de beste werken van 2010 wordt. Voor een oorgasme luister Sad Nile & The Gift achter elkaar alsof je daarna doof wordt. Lof. Now-Again is doin' a great job.

avatar van Rhythm & Poetry
Wereldfunk en een vleugje heerlijke hiphop om voor voldoende afwisseling te zorgen: de The Whithefield Brothers hebben het voor elkaar. Earthology weet me te verrassen, bijvoorbeeld omdat het weer iets heel anders is dan dat ik ken en omdat het pakkend is van begin tot eind. Een zeer vermakelijke plaat, die instrumentaal prima in elkaar steekt. Met het geweldige middenstuk als hoogtepunt (en dan heb ik het ook over de nummers Sad Nile & The Gift) is Earthology zeker een kanshebber voor plaat van het jaar.

avatar van thgryda
Damn fijne plaat, rating komt later maar erg goed gemaakt dit...

edit: grappige titel pamukkale trouwens

Heerlijke, funky, plaat!!!

avatar van klaezman
Deze plaat - nu draaiende in de Luisterpaal - staat deze week nog bij mij thuis op de kast, als-ie die al bereikt. Denk dat hij eerst een weekje stagneert in m'n cd-speler. Doet denken aan Fela, doet denken aan Mulatu, doet denken aan de Heliocentrics, doet genieten, doet bewegen op m'n bureaustoel.

avatar van kemm
Heerlijke funk met soms oosterse dan weer Afrikaanse of Latijnse invloeden, zonder dat het een soep wordt. De titel dekt dus de lading volledig. Ik heb het trouwens wel voor het mesmerizing 'Ntu'.

avatar van Osiris Apis
Zijn Poets of Rhythm en Karl Hector & The Malcouns dezelfde band als Whitefield?

avatar van kemm
Die eerste al wel, die tweede weet ik niet zeker.

avatar van essence
Goed album vol kabbelende ethno funk/jazz. De stukken waarbij er gerapt wordt hoefden evenwel van mij niet.