Helloween - Unarmed (2009)

Alternatieve titel: Best of 25th Anniversary

Duitsland
Label: Victor

1. Dr. Stein (4:00)
  2. Future World (4:13)
  3. If I Could Fly (3:29)
  4. Where the Rain Grows (5:10)
  5. The Keeper's Trilogy (17:07)
  6. Eagle Fly Free (3:50)
  7. Perfect Gentleman (4:19)
  8. Forever & One (4:25)
  9. I Want Out (4:22)
  10. Falling to Pieces (3:28)
  11. A Tale That Wasn't Right (4:47)
  12. Why * (3:34)
avatar van Sinner
Nou ook niet meteen de meest spectaculaire manier om de 25ste verjaardag van je band te vieren. Natuurlijk zijn het dan wel weer nieuwe arrangementen en heropnames, maar Dr Stein, Future World en I Want Out hebben we nou wel al diverse malen op live releases en andere verzamelaars gehad. Enige waar ik benieuwd naar ben is naar de Keeper's medley. Dat Kerst een vrij lucratieve periode is om verzamelaars uit te brengen zal er wel weer wat mee te maken hebben.

Had ik veel liever een docu-dvd gehad over 25 jaar Helloween met archief materiaal. Of een gewone nieuwe studio cd. Of desnoods een live cd'tje met zelden gespeeld materiaal dat door de fans is uitgekozen (...zoals Gamma Ray dat zo netjes heeft gedaan...).

avatar van Sinner
Heb hem uiteindelijk beluisterd en het is erger dan ik me op grond van de eerste aankondigingen had voorgesteld. De heavy metal is er zowat volledig "uitgehaald" en wat overblijft zijn vaak slappe doorslagjes van de originele songs. De Keeper's Trilogy is op zich vrij aardig om te beluisteren (zowat volledig orchestraal uitgevoerd) en ook If I Could Fly en A Tale That Wasnt Right zijn niet slecht maar met de rest kan ik bitter weinig. Hopelijk komt er binnenkort weer een nieuwe studio cd.

avatar van Guinness1980
Ben hem nu het luisteren. Als ze al een best of willen uitbrengen had dan gewoon de originele versies er op gezet!

De hoes vind ik het enige leuke aan dit album. Niet echt bijzonder ofzo, maar vind het wel wat hebben

avatar van paulisdik
1,0
De Dr. Stein videoclip is echt

PriestMaiden
Dikke tegenvaller deze plaat

avatar van Spock2011
1,0
Dit zou door kunnen gaan voor heiligschennis. Zo triest, waarom zou een band hun eigen discografie verkrachten? Die videoclip van Dr. Stein zegt genoeg. De plaat is ook direct terug naar de winkel gegaan na mijn eerste en enige luisterbeurt.

avatar van The_CrY
Aan de reacties te lezen snappen mensen kennelijk helemaal niet wat hier de insteek was. Denken jullie nou echt dat Helloween gepoogd heeft om waanzinnig goede heropnames uit te brengen? Op het moment dat Dr. Stein in deze big bang versie door je speakers knalt moet je toch al weten dat dit weer één van hun grappen en grollen is. De gehele plaat is niet om serieus te nemen. Heel Helloween niet trouwens. Een leuke afwisseling van de originele versies, maar nergens te serieus (behalve misschien bij de Keeper's Trilogy, maar daar past het ook wel). Alles is in een andere, non-metal stijl gespeeld, en best overtuigend. Mensen die dit opvatten als het verkrachten van eigen nummers snappen niets van deze plaat en volgens mij ook niets van Helloween in het algemeen. Comeblack van de Scorpions; nou daar mag je van mij op schieten.

avatar van ShadowGallery79
Eigelijk helemaal geen beroerd album. Ik vind het wel leuk om de echte topnummers van Helloween eens op een andere manier te horen.

3.5*