Jerry Garcia Band - Jerry Garcia Band (1991)

Label: Arista

1. Way You Do the Things You Do (8:08)
  2. Waiting for a Miracle (5:54)
  3. Simple Twist of Fate (11:54)
  4. Get Out of My Life (8:53)
  5. My Sisters and Brothers (4:17)
  6. I Shall Be Released (9:26)
  7. Dear Prudence (11:41)
  8. Deal (8:38)
  9. Stop That Train (6:51)
  10. Señor (Tales of Yankee Power) (7:43)
  11. Evangeline (4:47)
  12. Night They Drove Old Dixie Down (9:36)
  13. Don't Let Go (17:16)
  14. That Lucky Old Sun (Just Rolls Around Heaven All Day) (11:32)
  15. Tangled Up in Blue (12:16)
avatar van Ducoz
In welk jaar is dit opgenomen? En is dit nog verkrijgbaar?

avatar van Ducoz
1990 en het is niet 'nieuw' te krijgen..
Opzich is het een leuke setlist, maar niet altijd even geinspireerd... ik twijfel nog of ik hem zal aanschaffen.
De opnames zijn uit Februari, Maart en April en zijn opgenomen in het Warfield te San Francisco, home of the Dead.

avatar van metalfist
Als liefhebber van de Grateful Dead moet je af en toe toch redelijk diep in de geldbuidel tasten. Deze titelloze liveplaat van de Jerry Garcia Band is anno 2021 opnieuw uitgebracht op een 5LP set, maar daar betaal je toch ook alweer gauw tussen de 120 tot 150 euro voor. Aangezien ik vooral probeer om volledige concerten in mijn collectie te hebben (en dit album is een mix van verschillende concerten uit 1990) besloot ik om dit eerst eens wat digitale draaibeurten te geven. Ik zit een beetje met een dubbel gevoel eerlijk gezegd. Garcia klinkt hier bij vlagen geweldig en er zijn momenten dat hij zijn beste niveau van bij de Grateful Dead weet te benaderen, maar er zijn toch ook nummers bij die echt kant noch wal raken. Ik was enorm blij met Simple Twist of Fate toen ik de setlist zag en toch is deze uitvoering werkelijk niet vooruit te branden. Wat vreemd is, want de Jerry Garcia Band bevat toch echt wel een aantal erg sterke muzikanten met onder andere John Kahn op bas. Diens solo tijdens Simple Twist of Fate is echter tenenkrommend. Sowieso wel veel Dylan covers in de tracklist met onder andere Tangled Up in Blue, I Shall Be Released en Señor (die laatste heb ik altijd al een ondergewaardeerde Dylan track gevonden, ik ben blij dat Garcia en co hem opdiepen) maar ook zelfs een uitstapje naar de Grateful Dead met Deal en The Band met The Night They Drove Old Dixie Down. Veel persoonlijke helden dus en dan ben ik eerlijk gezegd altijd al wel wat bevooroordeeld. Geef mij echter maar die GarciaLive releases, daar ben ik meer door gecharmeerd.